Суддя показала відео, як мер Полтави намагався "порєшать" закриття корупційної справи

Суддя показала відео, як мер Полтави намагався "порєшать" закриття корупційної справи

Фото: УНІАН

Суддя також подала скарги до Ради суддів щодо здійснення тиску на неї

Суддя Октябрського райсуду Полтави Лариса Гольник опублікувала відео, на якому мер міста Олександр Мамай намагається "домовитись" про закриття корупційної справи проти нього, пише "УП".

Відео показали у Київському районному суді під час слухання у справі заступника полтавського мера Дмитра Трихни. Його звинувачують у спробі дати хабар судді.

Пізніше, відеоролик у Facebook оприлюднив адвокат Роман Маселко. Який також повідомив, що суддя, яка оприлюднила скандальне відео, подала два звернення у Раду суддів щодо тиску на неї. Втім, жодної реакції від ради суддів не було.

"Ця суддя не лише виявила принциповість при розгляді справи про корупційне правопорушення щодо мера Полтави - Мамая, але й коли почали надходити натяки "порєшать" справу - звернулась в правоохоронні органи і задокументувала ці спроби", - написав Маселко.

Нагадаємо, співробітники патрульної поліції Полтави зупинили автомобіль Volkswagen Passat чорного кольору, за кермом якого був міський голова Полтави Олександр Мамай.  Поліція склала на нього адмінпротокол за порушення ст. 122 ч.2 КУпАП (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху).

Повʼязані теми:

Наступна публікація