Сумщина приєдналася до карантинних регіонів. Які міста та області грипують

Сумщина приєдналася до карантинних регіонів. Які міста та області грипують

В Україні щодня інтенсивно збільшується кількість хворих на грип / Фото: УНІАН

До кінця тижня епідемія може накрити ледь не всю Україну.

На карантин через грип сьогодні, 19 січня, закривають усі навчальні заклади Сумщини. Відзавтра не працюватимуть і садочки.

Медики не виключають, що до кінця тижня епідемія може накрити ледь не всю Україну. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Наразі на вимушених шкільних канікулах через стрімкий ріст захворювання на вірусні інфекції – пів України. Лідер серед недужих – Донеччина. Там епідеміологічний поріг перевищено у понад півтора разу.

Перевалило за епідемпоріг й у двох районах Харківщини. Епідемію напередодні підтвердила й Херсонська область. Зашкалює захворюваність у Тернополі – до кінця тижня там не працюють школи. Стільки ж додаткових вихідних отримали школярі Києва, Вінниці, Кіровограда, Житомира, Одеси, Рівного та Чернівців.

На карантин через грип сьогодні закривають всі навчальні заклади Сумщини

На карантин через грип сьогодні закривають всі навчальні заклади Сумщини

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 25 осіб. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки.

Своєю чергою міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація