Ситуація на межі з Кримом напружена, військова техніка РФ не фіксується

Ситуація на межі з Кримом напружена, військова техніка РФ не фіксується

Фото: УНІАН

Прикордонники повідомили, що контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють.

Ситуація на адміністративній межі з Кримом, де Росія нещодавно вчинила провокацію, лишається напруженою, але контрольованою.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Ситуація лишається контрольованою, хоча і є напруженою. Однак усі контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі. Ми протягом вчорашнього дня і сьогодні зранку не фіксували переміщення поблизу адмінлінії техніки окупантів, а також не фіксувались прольоти їхньої авіації, а також безпілотних літальних апаратів", - повідомив він.

Нагадаємо, 7 серпня, російські прикордонники перекрили рух на всіх пунктах пропуску на адмінмежі між окупованим Кримом і материковою Україною. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілці на адміністративному кордоні. Лише вранці 10 серпня всі три пункти пропуску почали працювати в штатному режимі. За ці три дні поблизу админграницы спостерігалася висока активність ЗС РФ.

Росія продовжує розкручувати ситуацію із так званою підготовкою терактів в окупованому Криму

Росія продовжує розкручувати ситуацію із так званою підготовкою терактів в окупованому Криму

10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. За інформацією ФСБ, в ніч з 6-го на 7-е серпня 2016 року в районі міста Армянськ була виявлена група "диверсантів", при затриманні якої загинув співробітник ФСБ, а в ніч на 8 серпня 2016 року ще дві групи "диверсантів" нібито здійснили спроби прорватися в Крим, які "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою збройних сил України". ФСБ запевняє, що під час бою загинув російський військовий.

У Росії заявили, що на місці першої сутички були нібито виявлені 20 саморобних вибухових пристроїв, боєприпаси, міни, гранати і спецзброї. Також ФСБ заявила про ліквідацію "агентурної мережі" української розвідки в Криму з числа громадян України та Росії. Одним з організаторів терактів назвали жителя Запорізької області Євгена Панова, який служив в 37-му окремому мотопихотном батальйоні ВСУ під позивним "Юджин", демобілізувався в серпні минулого року. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Суд заарештував Панова на два місяці. Російський президент Володимир Путін заявив, що замість пошуків шляхів врегулювання конфлікту Україна "перейшла до практики терору".

Повʼязані теми:

Наступна публікація