"Свавілля 90-х". У Дніпропетровську зловмисники у балаклавах спалили два підприємства

Схожі випадки підпалів сталися з різницею у десять днів. Поліція поки не об'єднує справи, але власники підозрюють конкурентів.

Минулого тижня, вночі проти 26 лютого у передмісті Дніпропетровська вчинена зловмисниками пожежа ледь не вщент знищила підприємство, представники якого заявили про повернення у місто "лихих 90-х".

Як повідомили у прес-службі обласного управління ДСНС, пожежа виникла всередині складського приміщення та перекинулась на прилеглу територію, де знаходились паперові та пластикові відходи.

На підприємстві вважають, що пожежа була невипадковою. На вулиці Виробничій розташовано ТОВ "Вторма 2", яке займається заготівлею вторинної сировини для "Рубіжанського картонно-тарного комбінату".

Представник комбінату Костянтин розповів ТСН.ua, що близько другої ночі на територію підприємства увірвалися невідомі люди у масках, які були озброєні пістолетами. Вони побили і зв'язали людей (в нічну зміну працювало 13 осіб включно з охоронцем), облили бензином обладнання, готову продукцію та офісне приміщення, все підпалили, після чого зникли.

Пожежа знищила всю заготовлену вторсировину та обладнання фірми. Крім того, згоріла одна кімната в офісі фірми. Сума збитків сягає 5-6 млн грн.

Ніхто з працівників не постраждав. Зловмисники лишили їх зв'язаними на вулиці.

У прес-службі Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області підтвердили факт збройного нападу та повідомили подробиці: "Вночі на територію складу проникло 5-8 невідомих чоловіків у балаклавах, які скотчем зв'язали руки охоронцеві та працівникам складу. Вони облили приміщення складу горючою рідиною та за допомогою факелів підпалили його. Після цього зловмисники втекли з місця злочину. Працівникам ДСНС вдалося загасити пожежу лише близько 15:00".

Працівники поліції опитали працівників та господаря складу, щоб з'ясувати можливі причини підпалу. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), що передбачає від 3-х до 10 років позбавлення волі.

Фото: Головне управління ДСНС у Дніпропетровській області

На думку представників підприємства, за підпалом стоїть хтось з їхніх конкурентів. Адже за тиждень до цього, схожий напад стався на підприємстві іншого заготівельника вторсировини Олега Русаченка.

"На моє глибоке переконання, в Дніпропетровську відбувається, переділ ринку вторсировини в кращих традиціях свавілля 90-х", - зазначив директор ТОВ "Вторма 2" Михайло Строценко.

У прес-службі дніпропетровського управління Нацполіції підтвердили факт нападу на інше підприємство. Проте у цьому випадку збройного нападу не було. Злочинці без зброї проникли на територію підприємства та скоїли підпал. За цим фактом, за ідентичною статтею також було відкрито кримінальне провадження. Водночас у поліції поки не пов'язують ці два підпали, зазначають лише, що слідство триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація