У Раді закликають Порошенка швидше схвалити зменшення частки російського інформпродукту

У Раді закликають Порошенка швидше схвалити зменшення частки російського інформпродукту

Фото: УНІАН

За словами Сюмар, відповідний закон наразі гальмують деякі телеканали.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар закликає президента Петра Порошенка підписати закон про визначення неєвропейськими телерадіопередач держави-окупанта.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

уже хочу попросити підписати нарешті давно прийнятий закон про виведення російського інформаційного продукту з квоти європейського, аби збільшити частку українського і реально європейського продукту",- заявила вона.

За словами Сюмар, закон "дуже довго лежить під сукном в Адміністрації без підпису через прохання деяких телеканалів, що полюбляють концерти Баскова і Кобзона".

Вона сподівається, що президент зверне увагу і підпише закон, який сьогодні має статус "в ігнорі".

Нагадаємо, 4 вересня від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер - агент Москви".

Вже ввечері в ефірі ТСН.Тиждень Арсен Аваков заявив, що серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу "Інтер" є колишні бійців 30 бригади ЗСУ. За його словами, приблизно о 16:00 мітингувальники прийшли до стін "Інтеру" з протестом проти проросійської позиції каналу. В результаті сутички з охороною телеканалу в приміщенні спалахнув відкритий вогонь.

Телеканал "Інтер" підпалили невідомі

Телеканал "Інтер" підпалили невідомі

Повʼязані теми:

Наступна публікація