Таємний поранений і приватна машина КОРДу: батько загиблого в Княжичах провів власне розслідування

Таємний поранений і приватна машина КОРДу: батько загиблого в Княжичах провів власне розслідування

Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

В офіційній версії дуже багато дивних моментів, щодо яких є небезпідставні питання.

Колишній правоохоронець Олександр Орлов узявся розслідувати обставини загибелі свого сина при перестрілці в селищі Княжичі під Києвом. Він стверджує, що головним свідкам – чотирьом поліцейським, що вижили після перестрілки – говорити небезпечно, тому він береться на свій страх і ризик озвучити все, що відбувалося тієї ночі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На місці подій чимало камер спостережень із сусідніх заможних будинків. Вони не могли не зафіксувати: хто, з якої вулиці та о котрій годині під'їжджав до місця злочину. Місцеві зізнаються, що днями працівники прокуратури все відео забрали. Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що записи в руках слідчих, але оприлюднювати їх поки що не будуть в інтересах слідства.

Стало відомо, коли з`являться результати всіх експертиз перестрілки у Княжичах

Стало відомо, коли з`являться результати всіх експертиз перестрілки у Княжичах

Своє слідство вже провів батько загиблого правоохоронця Олександр. На місці трагедії він саме облаштував невеличкий меморіал у пам'ять про свого сина та його колег. "Мені 55 років. Ну, вб'ють – поряд із сином буду", - каже він. Його підозри одразу ж видаються небезпідставними, адже від моменту зустрічі за журналістами починає стежити якесь авто. Водій згодом представляється таксистом і цікавиться, з якого каналу працює знімальна група. Однак продовжує стежити на тим, як батько загиблого поліцейського водить журналістів по сліду та відтворює обставини трагедії.

Він каже, що спершу група ДСО прибула на зниклий сигнал сигналізації у будинку майже о 2:00 ночі. "Вони під'їхали до будинку та виявили, що двері привідкриті та відкрите вікно. Вони вийшли за гараж і виявили, що там є сліди", - розповів Олександр. За його версією батька Орлова, близько 2:10 ночі працівники держохорони затримали у цьому ж дворі двох невідомих у цивільному – ті вже приготували драбину для втечі. Водночас охоронці викликали підмогу, котра прибула хвилин за 20-30. Як розвиваються події далі до 4:00 ранку – невідомо. Питань у чоловіка багато. Якщо це дійсно була спецоперація, то чому з ДСО не зв'язався координатор таємного заходу? Чому не приїхала оперативна група, щоб доставити затриманих у райвідділ? І як захоплені так звані розвідники змогли повідомити колег про своє викриття? Орлов також дивується офіційній версії, що розвідники вночі могли щось бачити з недобудованого об'єкту і за кимось стежити. "Я не розумію. Навіть оцей будинок не видно з першого поверху. Нічого не видно", - каже колишній правоохоронець.

Натомість усе видно було КОРДівцям. За однією з версій, близько 20 чоловік дійсно сиділи в засаді в одному з будинків навпроти. Орлов упевнений, що з мінібуса стріляли в поліцейське авто, зачищаючи і своїх. "Машина зупинилася, відкрили двері – і з машини почали стріляти без усяких попереджень. У мого сина повністю був прошитий лівий бік від пальців до коліна. Крізь тіло мого чина пройшло 30 куль, залишилися 7 у тілі", - розповів батько.

У перші години після трагедії була суперечлива інформація щодо кількості загиблих – 5 чи 6. ТСН знайшла підтвердження, що окрім загиблих були і поранені – зафіксувати це вдалося у броварській лікарні, де медсестра обмовляється, що пораненого привезли під ім'ям одного із загиблих копів. Цієї інформації в офіційній версії немає. Але щойно журналісти попросили жунал реєстраціі пацієнтів – головний лікар заявив, що прокуратура заборонила їм давати будь-які коментарі.

Батько загиблого правоохоронця твердить, що автобус, на якому під'їздив КОРД, був не службовий. Це ще один слід, який спростовує офіційну версію. Цю інформацію підтвердив навіть генпрокурор, але він наполягає, що виїжджати на спецоперації на приватному авто – це нормальна практика. На прохання уточнити – Луценко починає повчати журналістів. "Ще раз прошу – припиніть на крові робити сенсацію! Я дуже рекомендую не бути спеціалістами у пошуковій роботі тим, хто її ніколи не проводив!", - каже він.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація