Телеканал "1+1" крок за кроком покаже хронологію Чорнобильської трагедії

Телеканал "1+1" крок за кроком покаже хронологію Чорнобильської трагедії

Фото: УНІАН

У переддень трагедії стартує міжнародна соціальна ініціатива "День, коли ми втратили все".

До 30-річчя Чорнобильської трагедії телеканал "1+1" розпочинає міжнародну соціальну ініціативу під назвою "День, коли ми втратили все".

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

"День, коли ми втратили все" - проект-нагадування деталей жахливої катастрофи.

З вечора 25 квітня у режимі реального часу в ефірі з'являтимуться спеціально розроблені ролики - вони відновлять хронологію подій тридцятирічної давнини.

Кожний ролик після ефіру розмістять на сайті ТСН.ua.

Телеканал 1+1 розпочинає міжнародну соціальну ініціативу під назвою "День, коли ми втратили все"

Телеканал 1+1 розпочинає міжнародну соціальну ініціативу під назвою "День, коли ми втратили все"

Автори проекту хотіли передати весь жах трагедії на Чорнобильській АЕС  саме через реальні факти: години після вибуху, ліквідація пожежі, що знову спалахне вже ввечері, повна евакуація.

"Ми хочемо, аби кожний українець, який включить телевізор в цей час, побачив, що рівно 30 років назад відбувався такий жах і не забував. Оскільки це були не просто мільйони людей, а кожна доля, яка зламалася саме у цю хвилину", - пояснила одна з організаторів проекту Еліна Гамєєва.

За добу покажуть 21 ролик.  Це - не розслідування, проте нагадування.  Мета проекту -  досягнути ефекту максимальної присутності у глядача та показати, що катастрофа, яка сталася тоді, не  далека і не абстрактна.

Саме події в Чорнобилі називає початком розвалу СРСР генеральний директор "1+1 Media" Олександр Ткаченко. Він певен -  замовчування правди владою  тоді спричинило тотальну  недовіру до  радянської системи.

"Чорнобиль був настільки очевидним фактом, який неможливо було ігнорувати, з яким вже не можна було сперечатися . Тоді вперше на Чорнобильських мітингах з'явилися синьо-жовті прапори. Це точка відрахунку, на мій погляд. Я переживав ці події і я бачив ці мітинги, ці демонстрації стосовно того, щоб правда про Чорнобиль була визнана на офіційному радянському рівні", - пояснив Ткаченко.   

Побачити, як вигладає місто-привид Прип'ять через 30 років після трагедії можна у спецпроекті ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація