Телеканалу "1+1" знову відмовили у видачі ліцензії

Телеканалу "1+1" знову відмовили у видачі ліцензії

Нацрада не прийняла документ, який раніше вимагала

Все ще без ліцензії. 3 січня вдень Національна рада з питань телебачення та радіомовлення знов відмовила у видачі бланка ліцензії телеканалу "1+1" на аналогове мовлення, повідомляє ТСН.19.30.

О чотирнадцятій годині генеральний директор "1+1" Олександр Ткаченко вчергове привіз до Нацради документи, яких вимагали чиновники. Але попри обіцянки голови Нацради Юрія Артеменка, обміну цього документа на бланк ліцензії не відбулось.

Це означає, що канал й далі виходимо в ефір без ліцензії і його можуть вимкнути. Будь-якої миті люди, які не мають дорогих сучасних цифрових телевізорів, можуть залишитись без трансляції улюбленого телеканалу. І це при тому, що за підсумками минулого року "1+1" став найпопулярнішим за всіма комерційними аудиторіями.

Ще п'ятнадцятого грудня члени комісії проголосували за видачу ліцензії одностайно. Претензій до документів не було. Двадцять шостого грудня канал сплатив ліцензійний збір і згідно з законом Нацрада мала видати бланк, не пізніше десятого дня після сплати. Тобто до шостого січня. Наразі співробітники каналу не впевнені, що й шостого числа отримають ліцензію.

Враховуючи, що жодних законних підстав для таких дій Нацради немає, "1+1" пов'язує це зі спробою політичного тиску на телеканал.

"Цього разу формулювання теж не влаштувало, яке хоче Національна рада. Мені було сказано, якщо буде формулювання, яке Національна рада вважатиме правильним, тоді ліцензія буде видана, хоча це протирічить нормам закону. Тобто рішення було проголосоване і ми маємо очікувати до 6 числа ліцензії", - заявив Генеральний директор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко.

Нацрада з питань телебачення знову відмовила "1+1" у видачі ліцензії

Нацрада з питань телебачення знову відмовила "1+1" у видачі ліцензії

Повʼязані теми:

Наступна публікація