Терористи стягуються з технікою ближче до Дебальцеве і руйнують Попасну

Терористи стягуються з технікою ближче до Дебальцеве і руйнують Попасну

Терористи з російськими військовими штурмують Дебальцевський напрямок / Фото: Reuters

На лівому фланзі Дебальцевського плацдарму розгорнута зведена артилерійська група терористів.

Дебальцевський напрямок протистояння - найскладніший на всій лінії фронту на Донбасі.

Про це у своєму Facebook повідомив координатор "Інформаційного опору", народний депутат України Дмитро Тимчук.

"Після спроб штурму позицій українських військ в районі Санжарівки і Троїцького російсько-терористичні війська проводять доукомплектування своїх передових підрозділів особовим складом і бойовою технікою. Крім того, противник продовжує нарощувати свої ударні тактичні групи на флангових позиціях Дебальцевського плацдарму, а також північніше Авдіївки і в південно-західних передмістях Горлівки", - йдеться в повідомленні.

При цьому на напрямку "головного удару" по лівому флангу Дебальцевського плацдарму розгорнута зведена артилерійська група терористів, яка укомплектована російськими військовослужбовцями зі складу двох артилерійських бригад Центрального військового округу РФ (26 одиниць САУ і артилерією на буксирі, 12 установок РСЗВ).

У свою чергу, через Стаханова та Брянку зафіксоване перекидання противником до рубежу Ганнівка - Вергулівка поповнення (до 200 російських найманців, до 15 одиниць бронетехніки, включаючи шість танків).

У той же час, в районі Попасної Луганської області противник продовжує завдавати вогневі удари по передових позиціях українських військ, забезпечуючи можливість подальших активних дій для формувань терористів. Українська артилерія веде активну контрбатарейну боротьбу.

"Протягом останніх діб поновилися масовані артилерійські обстріли з боку противника в Петровському районі Донецька, а також в районі Станиці Луганської. В даних районах противник зосередив значну кількість артилерії (в Петровському районі Донецька - 5 вогневих батарей ствольної і реактивної артилерії, в районі Станиці Луганської - дві артилерійські групи, які досить активно взаємодіють під єдиним управлінням)", - зазначив нардеп.

Напередодні повідомлялося, що на Луганщині артилерія і реактивні системи залпового вогню противника продовжують обстріл українських опорних пунктів у районі Станиці Луганської, Щастя, Кримського, Новотошківки.

В Авдіївці через обстріл бойовиків тяжко поранено 9-річного хлопчика

В Авдіївці через обстріл бойовиків тяжко поранено 9-річного хлопчика

Повʼязані теми:

Наступна публікація