Майже половина керівників поліції Києва розганяли майданівців

Майже половина керівників поліції Києва розганяли майданівців

Фото: УНІАН

За словами голови Громадського люстраційного комітету, перевірок уникнули 33 керівники з 78. 

Майже половина керівників Національної поліції Києва ті самі, що і за часів Януковича розганяли Майдан.

Про це повідомляє УНІАН, з посиланням на Люстраційний комітет.

Голова Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік, під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції повідомила, що майже половині керівників вдалося уникнути люстрації.

"Із 78 керівників київської міліції уникли люстрації 33. Зараз більшість із них успішно пройшли переатестацію в нову поліцію, і це означає, що в Національній поліції половина людей у керівництві ті самі люди, які розганяли Євромайдан", - повідомила Олександра Дрік.

Також голова комітету наголосила, що "недолюстрований Неволя - керівник Українського бюро Інтерполу, вже більше року незаконно залишається на посаді".

Дрік повідомила, що саме цей факт свідчить про зв'язок з інцидентом, коли з сайту Інтерполу раптово зникли всі керівники часів Януковича.

За її словами, посадовці, яким вдалося уникнути люстрації, роблять це завдяки іншим недолюстрованним суддям.

"В Україні кругова порука, яка зберігається вищим керівництвом через саботаж люстрації", - додала Дрік.

Нагадаємо, прокурори, які працювали на керівних посадах під час Революції Гідності, переховуються від люстрації. Про це заявила директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко.Наразі, зауважила Козаченко, перевірка прокуратури Києва ще не закінчена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від початку дії закону про люстрацію в Україні звільнили 760 чиновників. Ще 80 тисяч нині проходять відповідну перевірку відповідно до закону "Про очищення влади". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація