Тисячі силовиків беруть під контроль Одесу і Харків напередодні свята

Тисячі силовиків беруть під контроль Одесу і Харків напередодні свята

Українська влада не даватиме розхитати міста в культовий для російської пропаганди день.

Посилені загони правоохоронців патрулюватимуть Одесу та Харків цими днями. Довкола Одеси встановлять тимчасові блокпости, де перевірятимуть автомобілі, щоби запобігти проникненню в місто провокаторів та зброї, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

До місць проведення урочистостей одеситів пропускатимуть через спеціальні фільтраційні пункти – там, зокрема, перевірятимуть уміст сумок.

Півтисячі бійців Нацгвардії та 300 спецпризначенців приїдуть до Одеси з інших регіонів. У посиленому режимі силовики патрулюють місто ще з 30 квітня.

9 травня увагу правоохоронці зосередять на кількох головних точках – місцях святкувань. Зокрема, Алеї слави та пам'ятнику Невідомому матросу, Площі 10-го квітня, пам'ятнику Дюку Рішельє. Не залишать поза увагою і Куликове поле.

Посилені загони правоохоронців патрулюватимуть Одесу та Харків напередодні 9 травня

Посилені загони правоохоронців патрулюватимуть Одесу та Харків напередодні 9 травня

У Харкові 8-9 травня вулиці патрулюватимуть понад 5 тисяч правоохоронців, а також бійців Нацгвардії, добровольчих батальонів та курсантів військових вишів. У режимі підвищеної готовності працюватимуть рятувальники та лікарні.

Чиновники вже попросили політичні сили та громадські організації утриматися від проведення будь-яких акцій 8 та 9 травня.

"Враховуючи те, які в нас добрі сусіди, і фактично Харківська область - деякі її райони – дуже близько знаходяться до зони проведення АТО, то загроза існує. Недооцінювати її неможна", - заявив представник Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов.

За словами керівника Національної поліції Хатії Деканоїдзе, Одеса повністю захищена та контрольована правоохоронцями"На забезпечення громадського порядку в місті працюють 3,5 тисячі правоохоронців. В тому числі три батальйону патрульної поліції і Нацгвардія. Їх дії координуються з оперативних штабів, створених як в Національній поліції, так і в поліції Одеської області. Всі заплановані сьогодні і в наступні дні заходи – будуть під пильною увагою поліції", - пообіцяла вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація