Ткаченко про видачу ліцензії "1+1": Не просто осад, а серйозні проблеми лишились

Ткаченко про видачу ліцензії "1+1": Не просто осад, а серйозні проблеми лишились

Фото: УНІАН

Гендиректор компанії цікавиться тими, хто стояв за скандалом з подовженням ліцензії.

Після подовження ліцензії на мовлення "серйозні проблеми залишилися невирішеними" для телеканалу "1+1".

Про це в інтерв'ю УП заявив генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

За його словами, з юридичної точки зору – "все гаразд", "але не просто осад, а серйозні проблеми залишилися невирішеними".

Ткаченко при цьому ставить запитання про те, що це було, хто стояв за скандалом з подовженням ліцензії, чому звучали незаконні вимоги подання додаткових документів.

"І найважливіше. Я в цей період розмовляв з деякими своїми іноземними колегами, журналістами, які цікавилися цим питанням, вони були вкрай здивовані тим, що відбувається. Тобто на порожньому місці робити історію, яка пахне потенційним захопленням медійного активу", - констатував він.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року "1+1" звернувся до влади з закликом не позбавляти ліцензії телеканал. 15 грудня 2016 року Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення одноголосно проголосував за переоформлення та продовження ліцензії для каналу.

Процес розгляду самої заявки на подовження ліцензії тривав 6 місяців. За цей період жодних офіційних претензій на адресу каналу не надходило. Всі зобов'язання телеканал "1+1" виконував за всіма законами і правилами. Однак ліцензія так і не була видана. А в останні два тижні з різних джерел почала надходити інформація про спроби скасувати таке рішення та передати контроль над каналом в інші руки.

Голова Нацради Юрій Артеменко, своєю чергою, заявляв, що телеканал "1+1" може продовжувати мовлення навіть при відсутності бланка ліцензії, тому що вже прийнято рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про продовження терміну дії документа.

В Адміністрації президента відкидали звинувачення в тиску на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з приводу припинення мовлення каналу "1+1".

"Немає жодних сумнівів, що в роботі каналу нічого не загрожує, і він продовжить радувати глядачів якісним телевізійним продуктом", - зазначали в прес-службі АП.

"1+1" отримав ліцензію на аналогове мовлення від Нацради з питань телебачення

"1+1" отримав ліцензію на аналогове мовлення від Нацради з питань телебачення

Повʼязані теми:

Наступна публікація