Томбінський пояснив, на кого у першу чергу пошириться безвізовий режим з ЄС

Томбінський пояснив, на кого у першу чергу пошириться безвізовий режим з ЄС

Переваги першими відчують власники біометричних паспортів / Фото: УНІАН

Рішення щодо вільного пересування українців зоною Шенгену приймуть улітку.

Переваги першими відчують власники біометричних паспортів / Фото: УНІАН
Рішення щодо безвізового режиму України з ЄС має бути прийняте до літніх канікул.

Про це в інтерв'ю для "Фокусу" розповів Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Органи ЄС повинні прийняти всі рішення до літніх канікул. З якої дати буде запроваджено безвізовий режим, я не можу сказати. У будь-якому випадку ніхто не відміняє необхідності для української влади імплементувати всі ті закони, які були прийняті нею в рамках підготовки до отримання безвізового режиму", - пояснив Томбінський.

За словами дипломата, у першу чергу безвізовий проїзд до Європи буде дозволений власникам біометричних паспортів. Він передбачає короткі візити громадян України в зону Шенгену, тобто в усі країни ЄС (крім Ірландії і Великобританії), а також в Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

"Безвізовий режим, в першу чергу, призначений для туризму, навчання і ділових поїздок, участі у виставках і конференціях. Кожен власник біометричного паспорта зможе провести в ЄС до 90 днів на 180-денний період", - пояснив Томбінський та наголосив, що безвізовий режим не дає дозволу на роботу в ЄС. У цьому випадку застосовуються зовсім інші процедури.

Нагадаємо, що Томбінський назвав останній крок, який має зробити Україна для безвізового режиму з ЄС. За словами дипломата, Україна виконала усі положення, які були записані в дорожній карті візової лібералізації з ЄС. Однак, останнім кроком має стати дієве функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції

Повʼязані теми:

Наступна публікація