Топ-15 моторошних ДТП за тиждень: підбірка найсерйозніших аварій в Україні

Топ-15 моторошних ДТП за тиждень: підбірка найсерйозніших аварій в Україні

Фото: pixabay.com

Минулого тижня сталася низка потужних зіткнень із маршрутками, кривава аварія поїзда з вантажівкою та ДТП із пожежами.

Минулого тижня в Україні сталося чимало моторошних ДТП, зокрема страшні аварії за участю маршруток із пасажирами. ТСН.ua зробив підбірку жахливих дорожніх подій, яка має вкотре нагадати учасникам дорожнього руху про культуру поведінки на шляхах, важливість дотримуватися правил і бути уважними. 

Так, у Києві ввечері п'ятниці, 14 жовтня, біля станції метро "Чернігівська" зіткнулися маршрутка та легковий автомобіль Kia Sportage. Повна пасажирів маршрутка саме від'їхала від зупинки у бік Троєщини, однак менше ніж за сто метрів її підрізала іномарка. У маршрутки не було можливості уникнути зіткнення, і бус врізався у легковик, перекинувши його. За словами очевидців, чоловіки з Kia були п'яними, один із них поводився дуже агресивно. Пізніше власник легковика звинуватив людей, які допомагали ставити авто на колеса, у крадіжці сумки з великою сумою грошей.

Фото: Еспресо.TV

У суботу, 15 жовтня, сталися одразу декілька ДТП, які шокували українців. Рано-вранці у центрі Києва на Бессарабській площі Mitsubishi Outlander вилетів через тротуар на дорогу із зустрічним рухом і, пошкодивши бетонні півсфери, протаранив Renault і врізався у Toyota. За непідтвердженими даними, за кермом Mitsubishi перебував співробітник посольства Азербайджану, який нібито був напідпитку. Унаслідок ДТП серйозно постраждав водій "француза".

Фото: dtp.kiev.ua

Цього ж дня в районі Покровська Донецької області БТР зіткнувся з пасажирським автобусом. Унаслідок потужного удару загинув водій цивільного транспортного засобу, на момент аварії в салоні перебували 10 людей.

Завершила суботу вибухова аварія в Одесі на розі Приморської вулиці та Військового спуску, де близько 8-години вечора BMW врізався в АЗС. Удар був настільки сильним, що пролунали два вибухи, після чого спалахнула потужна пожежа. За словами очевидців, два хлопці та двоє дівчат встигли вистрибнути з авто і втекли з місця аварії. Унаслідок інциденту ніхто не постраждав.

У неділю, 16 жовтня, в моторошну аварію на Одещині потрапили футболісти ФК "Миколаївка-Новоросійська". За попередніми даними, водій Lanos не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з мікроавтобусом Mercedes Sprinter, у якому їхали спортсмени. Від удару легковий автомобіль загорівся, водій загинув на місці. У футболістів діагностували легкі удари.

Фото: Оdessa.report

Ранок робочого тижня, 17 жовтня, у центрі Броварів розпочався із серйозної аварії пасажирської маршрутки та вантажівки. Від потужного удару мікроавтобус відлетів на 20-30 метрів та перевернувся на бік, його потрощене лобове скло випало на дорогу. Унаслідок ДТП постраждали щонайменше 10 людей, до того ж був паралізований рух транспорту у містечку.

Фото: Facebook/Бровари

Цього ж дня сталася ще одна аварія за участю маршрутки. У Львівській області близько 8 години вечора на автодорозі "Київ – Чоп" водій ВАЗ-2108 виїхав на зустрічну смугу і врізався у рейсовий автобус "Богдан". Унаслідок ДТП водій легковика помер на місці аварії, водночас пасажири маршрутки не постраждали. За словами очевидців, удар був такої сили, що в автобусі вирвало переднє ліве колесо, а ВАЗ відкинуло за 70-80 м від місця зіткнення.

Фото: Facebook/Патрульна поліція Львова

У ніч проти 18 жовтня "дев'ятка" злетіла з двометрового моста у Житомирській області. Унаслідок ДТП загинули 16-річний водій та пасажир-одинадцятикласник, який сидів на передньому сидінні. Іще двоє пасажирів, 16 та 15 років, із численними травмами та забиттями доправлені до районної лікарні. Згодом поліція встановила, що всі юнаки були в стані алкогольного сп'яніння.

У Житомирській області на смерть розбилися п'яні підлітки

У Житомирській області на смерть розбилися п'яні підлітки

У Севастополі вранці 19 жовтня лоб у лоб потужно зіткнулися легковик Mazda та маршрутка з пасажирами Mercedes Sprinter. За попередніми даними, у легковику четверо чоловіків їхали на риболовлю. Унаслідок ДТП загинув пасажир, який сидів поруч із водієм, молодика, на жаль, не врятувало навіть те, що він був пристебнутий. Інших чоловіків із важкими травмами госпіталізували. Також очевидці розповіли, що в маршрутці від потужного удару майже всі сидіння вирвало разом із пасажирами, постраждали щонайменше 14 людей.

Фото: ВКонтакте/Автопартнер Крым

Четвер 20 жовтня став найкривавішим та наймоторошнішим днем тижня. Вранці у Кривому Розі зіткнулись одразу чотири машини та маршрутка, унаслідок чого постраждали щонайменше 9 людей, серед яких також двоє дітей. Як розповіли очевидці, спочатку маршрутка зіштовхнулася з легковиком. У цей момент водій іншого авто намагався уникнути зіткнення з машинами, які вже потрапили в аварію. Тому виїхав на зустрічну смугу і там врізався у ще два легковики.

В Кривому Розі зіткнулись одразу чотири машини та маршрутка

В Кривому Розі зіткнулись одразу чотири машини та маршрутка

Майже у цей час на Вінниччині дизель-поїзд врізався у вантажівку, яка перевозила ліс. Одразу після зіткнення пролунав вибух та спалахнула пожежа, яка швидко перекинулась на локомотив. Унаслідок ДТП водій та двоє пасажирів лісовоза загинули на місці події, а машиніст дизель-потяга та його помічник отримали опіки. До того ж рятувальники евакуювали з "дизеля" 30 пасажирів.

Ще одна вогненна аварія сталася на Львівщині ввечері. На трасі Львів-Краковець зіткнулися одразу чотири авто - Skoda Fabia, Volkswagen T5, Lancia Lybra та Lincoln, у результаті чого останнє спалахнуло, а його водій утік із місця аварії. Унаслідок ДТП загинула пасажирка Skoda Fabia, також були травмовані водій Skoda, якого заблокувало через потужний удар, та пасажир Lincoln. За даними поліції, водій-утікач не впорався з керуванням, виїхав за зустрічну, де зіткнувся спершу з Lancia, далі з Volkswagen, а відтак зі Skoda. Очевидці також запевнили, що чоловік був п'яним і нібито раніше його вже неодноразово затримували за водіння в нетверезому стані.

Фото: Варта1

Завершився моторошний день кривавою аварією на Закарпатті, де п'яний священик за кермом авто Audi наїхав на пішоходів. Чоловік не впорався з керуванням і наїхав на жінок, які йшли близько 23-ї години в попутному з авто напрямку. Троє місцевих мешканок загинули на місці від отриманих травм.

Фото: ГУ НП Закарпатської області

Уранці 21 жовтня велика ДТП сталася на під'їзді до Києва на Житомирській трасі, де зіткнулися 5 авто та вантажівка. Серед шістьох водіїв одному перепало чи не найбільше: він якраз віз 5-річну доню у садок, коли BMW виїхало з суміжної дороги на трасу і вдарило авто, їх розвернуло, одна з машин зачепила фуру і влетіла у відбійник.

Автотроща на під'їзді до Києва: зіштовхнулось 5 авто

Автотроща на під'їзді до Києва: зіштовхнулось 5 авто

Ввечері у п'ятницю страшна аварія сталася у Вінницькій області біля села Українське. "Мазда" на швидкості протаранила ВАЗ, від потужного удару "99-ка" вилетіла на узбіччя та перекинулась. Унаслідок ДТП загинуло дві людини з ВАЗа, ще двоє були травмовані. Водночас інформації щодо стану чотирьох пасажирів та водія "Мазди" немає.

Фото: ГУ Нацполіції у Вінницькій області

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація