Топ маразмів. Білизняна поліція і травля 10-річної "Доці" банди Мозгового

Топ маразмів. Білизняна поліція і травля 10-річної "Доці" банди Мозгового

Фото: ВКонтакте

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків та росіян за останні кілька тижнів.

Бойовики самі собі влаштовують проблеми. Найбільш кричущим випадком, який потрапив до чергового "Топу маразмів", став скандал, який розгорівся у "ЛНР" через малолітню дівчинку, яка рік тому з легкої руки ватажка банди "Призрак" Мозгового стала допомагати терористам.

Навчання на перехожих

У Криму російські спецслужби провели "антитерористичні навчання", залучивши до відпрацювання прийомів місцевих жителів, яких про це, звичайно, не попередили.  Про інцидент розповіло місцеве видання Kerch.com.ru, яке виклало й відповідні фото. 

Зазначається, що у Керчі військові РФ вкладали на землю, обличчям вниз, перехожих та одягали на них кайданки. Журналістам заборонили знімати навчання.

Серед людей, яким довелося стати "учбовим матеріалом" побували й журналісти керченського телебачення, і жінка з дитиною, і кілька людей похилого віку, серед яких була жінка, яка нещодавно зламала руку і щойно зняла гіпс.

Перший комуніст

22 квітня виповнилося 146 років з дня народження Леніна. На честь цієї дати у центрі Москви влаштували масштабне святкування з ходою від пам'ятника маршалу Жукову до мавзолея. На чолі колони йшов лідер комуністичної партії Геннадій Зюганов.

До речі, за кілька днів до того Зюганов зробив доволі дивну заяву, що межує зі святотатством. У коментарі виданню ТАСС  він зазначив, що Пасха, яка цього року прийшлася на 1 травня, жодним чином не завадить комуністам проводити першотравневі акції, бо "не суперечить солідарності трудящих".

"Тому що Христос був першим комуністом у новому літочисленні. Він підняв свій голос за сиріт, за стражденних, за бідних, за хворих, за убогих - всіх, кому погано і важко. І в цьому відношенні, якби він був живий, він би був у наших колонах", - заявив Зюганов.

Ось так сплелися у сучасній Росії комунізм із християнством. Зазначимо, що у низці російських регіонів першотравневі демонстрації були скасовані. Відмовилися від урочистостей і в анексованому Росією Криму.

"Доця"

Минулого року до банди "Призрак" бойовиків "ЛНР" доєдналася дев'ятирічна Богдана Нещерєт, яка піддалася впливу пропаганди. Деякий час дівчинка допомагала бойовикам тим, що працювала на кухні.

Але днями проти дитини розпочалася травля - Богдану кілька разів викликали до "прокуратури" через донос її хрещеної, сепаратистки Ольги Захран на прізвисько "Пчілка". Та звинуватила дівчинку у плагіаті та заявила, що вдома у дитини начебто зберігається зброя. Про це повідомляється "ВКонтакте" на сторінках терористів.

Зазначається також, що конфлікт спалахнув через "небажання" дівчинки "клянчити" гуманітарну допомогу для Захран та фотографуватися з нею для "соціальної реклами" перед "виборами в "ЛНР". Захран начебто зібралася на посаду мера Червоного Луча.

Пізніше стало відомо, що дівчинку з Алчевська вивезли бойовики "ДНР".

Крім того, бабусі Богдани записала відеозвернення до "царя всєя ЛНР" Ігоря Плотницького з вимогою залишити дитину у спокої: "Ви ж тут зробили диктатуру. Всі, хто вам не подобається, в підвалі сидять". Вона додала, що це не лише її думка, це "думка всього народу". "Застреліть мене, тільки не чіпайте мою родину!", - додала на останок бабуся.

Церковні справи

Видання "Российская газета" з посиланням на ТАСС опублікувало матеріал про те, що "українців можуть розділити за релігійною ознакою". "Парламент України може затвердити законопроект, який обмежить право на свободу світогляду і віросповідання та загрожує розділити громадян країни за релігійною ознакою", - пише автор статті. 

Йдеться про законопроект №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною Радою України державою-агресором. Як відомо, такою державою в Україні визнана Росія

Закон - у разі, якщо його приймуть, - визначатиме процедуру реєстрації і призначення церковних голів (4-5 статті проекту). У 7-й статті документу прописана процедура відповідальності цих релігійних організацій і призупинення їх діяльності в разі порушення законодавства або співпраці з мілітарними або терористичними угрупованнями.

Водночас жодних обмежень для вірян або обмежень "свободи світогляду і віросповідання", як пише урядова газета РФ, законопроектом не вводиться, а лише передбачається додаткова відповідальність для релігійних організацій з країн-агресорів.

Винуваті санкції

Чергова жахачка "Российской газеты" була опублікована під заголовком "Україна втратила $ 98 млрд через антиросійські санкції". 

Видання посилається на огляд торговельної політики України як члена Світової організації торгівлі (СОТ), опублікований на сайті українського Мінекономіки.

В огляді дійсно повідомляється про зниження обсягів торгівлі з Російською Федерацією, але термін, який піддавався аналізу, розпочинається з 2012 року, коли ще ніхто навіть й уявити не міг такого явища як антиросійські санкції.

Навпроти - у ці роки саме Росія розпочала торговельні війни проти України. Так, у 2012 році РФ заборонила ввезення українських сирів. А в 2013 році, коли Україна активізувала підписання договору про асоціацію з ЕС, Росія почала обмежувати або забороняти ввезення різноманітної української продукції - від шоколаду до сталі, пише видання StopFake.

У 2015 році список обмежень з російської сторони доповнила сіль, а з 1 січня 2016 року Росія взагалі скасувала режим Зони вільної торгівлі з Україною та відмовилася від імпорту українських продуктів. Лише після цього Україна ввела дзеркальні санкції проти Росії.

Тож, очевидно, що видання "Российская газета" дещо помилилася, шукаючи винуватого - обсяг торгівлі скоротився через антиукраїнські санкції, введені саме Росією.

Білизняна поліція

Днями на сайті відомого російського видання РИА Новости з'явилася публікація під назвою "У вас рушники проросійські! В Україні з'явилася "Білизняна поліція". 

Автор розповідає страшні історії про те, що українці, вивішуючи на вулиці для просушування білизну, повинні тепер перевіряти, чи не опинилися поруч на одній мотузці білі, сині й червоні предмети. "Якщо випадково вийде російський триколор - чекай поліцію", - йдеться у публікації.

На підтвердження своїх слів автор статті згадує випадок звільнення київського поліцейського, який вивісив у машині освіжувач повітря з символікою спецпідрозділу "Беркут" на фоні російського прапору та з написом "Росіяни своїх не кидають". Такий інцидент дійсно стався, однак автор обходить увагою інше важливе питання - чи має право співробітник правоохоронних органів використовувати символіку країни-агресора у той час, як ця країна розпалює братовбивчу війну фактично під боком у цього поліцейського.

До речі, інша завбачлива сусідка Росії, Латвія, вже прийняла зміни до карного кодексу на випадок можливої гібридної війни, які передбачають суворі покарання за антидержавну та сепаратистську діяльність. Україні також таке не завадило б.

Кіберрозвідка

І просто приємна новина для борців із засиллям сепаратистів в Україні: українські хакери Falcons Flame і Trinity зламали сайт із пропагандою бойовиків так званих ЛНР та ДНР "Анна-Ньюс".

"Якщо ви дивитеся це відео, значить, ми очистили інформаційний простір від чергового сайту російських терористів", - йдеться у відеоповідомленні, розміщеному на сайті сепаратистів.

Хакери заявили, що витягли всю закриту інформацію про адміністраторів та користувачів та передали її волонтерам та українським спецслужбам. Також вони звернулися до союзників і закликали українців об'єднуватися, відмовитися від російських товарів, не дивитися російські ЗМІ та допомагати українським силовикам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація