Топ маразмів. "Няш-Мяш" з іконою Миколи ІІ і "вкрадене" у Лазарєва Євробачення

Топ маразмів. "Няш-Мяш" з іконою Миколи ІІ і "вкрадене" у Лазарєва Євробачення

Фото: Getty Images

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків та росіян за останні кілька тижнів.

Найбільш яскраві випадки, які потрапили до чергового "Топу маразмів", пов'язані, звичайно, зі святкуванням 9 травня та перемоги української співачки Джамали на Євробаченні. Проте, окрім них, є й інші, не менш вражаючі, події та теми для вигадок російської пропаганди.

День перемоги

У Донецьку День перемоги відзначили на широку ногу. На параді 9 травня були присутні не лише заборонена техніка, але й буряти, одягнені у національний одяг

У Москві тим часом День перемоги відзначили не лише традиційним парадом, але й ходою кришнаїтів. Поєднання традиційного індійського одягу з георгіївськими стрічками та комуністичними прапорцями, безперечно, вражає.

Тим часом акція "Безсмертний полк", яку вигадали в Росії кілька років тому, цього разу потрапила під обстріл жартами від користувачів соцмереж. Зокрема, у Мережі висміювали кримського "прокурора" Наталю Поклонську, відому під прізвиськом "Няш-Мяш". Під час ходи вона тримала портрет, але не однієї з жертв Другої світової війни, а царя Миколи ІІ. Ікону спеціально привезли до Криму з Москви. 

День "ДНР"

У "ДНР" полюбляють проводити паради. За кілька днів після ходи на День перемоги, у Донецьку влаштували святкування річниці захоплення територій Донеччини.

Як повідомили на сторінці бойовиків "Сводки от ополчения Новороссии", у колоні йшли представники "профспілок", "громадських організацій", а також студенти, медики, вчителі, шахтарі, яких традиційно зганяють на подібні заходи у добровільно-примусовому порядку.

Тим часом у "ЛНР" у свій спосіб насаджують російську, ба навіть радянську, ідентичність.

 

@shnurovs мы за тебя.Отомсти,пожалуйста за всех.Ты лучший!!!

Фото опубликовано Иосиф Пригожин (@prigozhin_iosif)Май 14 2016 в 5:12 PDT

Євробачення

Росія не змогла так просто прийняти свою поразку на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення, тим паче, що перемогу здобула Україна. Тож відомі росіяни одразу вибухнули критичними заявами як на адресу України і Джамали, так і самого конкурсу. Так, російські зірки пропонували відправити на конкурс в Україну Шнурова, а директор Департаменту інформації і друку МЗС РФ Марія Захарова запропонувала заспівати пісню про "кривавого Асада"

 

@shnurovs мы за тебя.Отомсти,пожалуйста за всех.Ты лучший!!!

Фото опубликовано Иосиф Пригожин (@prigozhin_iosif)Май 14 2016 в 5:12 PDT

"Віце-прем'єр уряду" Криму Георгій Мурадов рекомендував Джамалі змінити громадянство на російське та виступати в Криму.

Найбільше росіян дратувала заполітизованість конкурсу. Цей факт вже давно не є новиною, але цього разу росіяни ображалися й через пісню "1944", з якою Джамала отримала перемогу - про депортацію кримських татар Сталіним. Ця тема для Росії справді дуже болюча й через те, що зараз на вістрі спротиву анексії Криму перебуває саме кримськотатарське населення. Російські телеканали намагалися усіляко дискредитувати пісню Джа, спотворюючи переклад і представляючи її як оспівування якихось "людей, які залишають Батьківщину у пошуках кращого життя".

Крім того, російські телеканали і сайти почали активно розповідати про те, що організатори вкрали перемогу у Лазарєва, змінивши правила нарахування балів, що дозволило "вручну" вивести на перше місце Джамалу. Про це розповідали як великі видання, так й інші, відомі своїми дикунськими вигадками: vz.ru, mk.ru, tass.ru, kp.ru, tvzvezda.ru.

"Нові правила голосування з урахуванням думки національних журі дозволили організаторам конкурсу коригувати результати на свій розсуд", - так заявили журналісти каналу Росія 24. Про те ж саме йшлося в ефірах Russia Today і Росія 1.

Водночас, як наголошує видання StopFake, організатори Євробачення змінили правила голосування ще в лютому 2016 року. Нові правила були опубліковані на сайті 18 лютого, а обговорювали їх ще з 2012 року. А про те, що Джамала стане учасницею від України, стало відомо 21 лютого. Шах і мат. 

Представники бойовиків "ДНР" також не лишилися осторонь, зробивши Києву "благородну" пропозицію провести Євробачення в Донецьку – щоправда, лише після "народного референдуму".

Ще із цікавого - у Росії вирішили провести своє Євробачення - з Кобзоном і Терешковою у ролі зіркових гостей. Захід стане фестивалем народної пісні і музики та отримає назву Добробачення. 

"Парламент" Венеції

Цього тижня сумнозвісне російське видання LifeNews, яке тепер називається Life.ru, опублікував новину, що, мовляв, парламент Венеції готується проголосувати за визнання Криму російським і зняти санкції з Росії.

Чимало великих російських видань перепублікували новину у себе. "У разі позитивного результату голосування Венеція стане першим регіоном Європи, яка визнала Республіку Крим частиною Росії", - писали вигадники.

Хороша спроба. Прикро для росіян, що "Парламент Венеції" виявився всього лиш громадською організацією, яка аж ніяк не впливає на міжнародну політику ні Італії, ні тим паче Євросоюзу, пише російський блогер Ілля Варламов. Резолюція "Парламенту Венеції" може мати лише рекомендаційний характер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація