ТОП тем на ТСН.ua за рік: вторгнення Росії, Кошелева і коханка Януковича

ТОП тем на ТСН.ua за рік: вторгнення Росії, Кошелева і коханка Януковича

У підбірці ми згадали найпопулярніші за кількістю переглядів новини на нашому сайті.

Депутат від Радикальної партії Альона Кошелева. / Фото: facebook.com/lesyaorobets
Редакція ТСН.ua продовжує підбивати підсумки насиченого та багатого на події року. У цій підбірці ми згадуємо найпопулярніші за кількістю переглядів новини на нашому сайті.

Не можна сказати, що вони стали найрезонанснішими, однак згідно із симпатіями наших читачів, саме ці матеріали отримали найбільше уваги. Спочатку ми планували зробити рейтинг десяти історій, але популярних тем виявилося настільки багато, що ми склали топ із п'ятнадцяти новин.

До нашої підбірки потрапили матеріали не тільки про вторгнення Росії в України, а й історії про окремих осіб - на кшталт про новоспечену депутатку-радикалку Олену Кошелєву чи коханку екс-президента-втікача Януковича.

Проте найбільшої уваги все ж отримали новини, події яких  сприймалися крізь призму події на Донбасі, відносин Росії з Україною та Заходом.

1. Журналісти показали коханку Януковича (фото)

Кількість переглядів: 482 286

Коли: 24 лютого

Любов Полежай
Одразу після втечі Януковича в Росію, коли його Хонка стала доступною для відвідин звичайними людьми, стало відомо, що у президента-втікача була коханка.  Журналіст, а нині нардеп, Сергій Лещенко, який тоді побував у помешканні Януковича, знайшов фото його цивільної дружини. Виявилося, що уродженка Єнакієвого Любов Полежай з екс-президентом була багато років попри те, що Янукович офіційно не розлучений з Людмилою Янукович.

2. Джигарханян про Україну: дурень кинув камінь у воду, 100 розумних витягнути не можуть

Кількість переглядів: 368 057

Коли: 17 березня

Армен Джигарханян. / Фото: kinomania.ru
Радянська зірка Армен Джигарханян став на бік українців і заявив, що не збирається підписувати жодних листів на підтримку російського президента Путіна, які тоді активно розповсюджувалися серед артистів. 78-річний актор зауважив, що не розуміє як росіяни і українці можуть ворогувати між собою і розкритикував агресивні дії Росії щодо України. Джигарханян не був багатослівним, а своє ставлення до ситуації описав вірменським прислів'ям: "Один дурень кинув камінь у воду, 100 розумних витягнути не можуть".

3.  Молода депутатка в норковій шубі і з золотим iPhone не змогла визначити державний устрій України

Кількість переглядів: 317 383

Коли: 27 листопада

Депутат від Радикальної партії Альона Кошелева. / Фото: facebook.com/lesyaorobets
Так почалася історія депутатки Олени Кошелєвої від Радикальної партії. Радикалка запам'яталася журналістам уже в перший роботи нової ВР. 24-річна депутатка вразила гардеробом вартістю в кілька тисяч доларів і невмінням визначити устрій України. На перше пленарне засідання нової Ради вона прийшла у супроводі одразу двох охоронців. Одягнута була в довгу норкову шуба за кілька тисяч доларів, при собі мала новий золотий iPhone та шкіряну сумку за тисячу доларів.

4.  Росія готується захопити Донецьк, Луганськ і Харків - розвідка США

Кількість переглядів: 314 010

Коли: 27 березня

Коли тільки почалася російська агресія щодо України, американські офіційні особи заявляли, що Росія може вторгнутися в Україну набагато швидше, аніж Сполучені Штати спрогнозують ці дії. Адже лише біля кордонів вже тоді Росія зосередила понад 30 тисяч військових та чимало техніки. Ще тоді американські посадовці зазначали, що Росія не робить ніяких кроків, аби відвести свої війська від кордонів. Навпаки – вона збільшує свою військову присутність у Курській, Бєлгородській та Ростовській областях. І російська армія готова до потенційних військових дій, заявляла тоді розвідка США.

5.  Після зачистки Криму Росія вторгнеться в материкову Україну

Кількість переглядів: 307 575

Коли: 26 березня

Акція протесту проти Путіна в австралійському Брісбені перед самітом G20. / Фото: Getty Images
Час, коли Росія анексували Крим. Точилися різні чутки про подальші кроки Росії. І вже тоді прогнозувалося, що після зачистки Криму РФ вторгнеться в материкову Україну. Озираючись зараз назад, бачимо, що саме так і сталося. Такі прогнози ще в березні озвучували астрологи.

6.  Нємцов пояснив, чому Росія не буде воювати з Україною

Кількість переглядів: 281 923

Коли: 25 березня.

Продовжуються тема ймовірної війни між Росією та Україною. Тоді російський опозиціонер Борис Нємцов висловив думку, що президент РФ Володимир Путін анексував Крим заради зміцнення власної влади, а не захисту росіян, тому що їх ніхто не гнобив. "Вторгнення до Східної України не буде. Тому що це війна, вбиті і поранені, а значить падіння рейтингу. Проти війни 75% громадян Росії. Провокації йому потрібні", - говорив тоді Нємцов. Але насправді сталося не так, як гадалося.

7. Росія знову шокувала своєю жорстокістю: чоловік до крові побив дівчину заради перемоги в шоу

Кількість переглядів: 231 047

Коли: 5 грудня

Ще зовсім свіжа історія, яка сталася всього декілька тижнів тому в Росії. Під час ефіру одного з випусків російського реаліті-шоу "Машина", один із учасників схопив дівчину та сильно вдарив її в обличчя, зламавши носа. Дівчина, яка теж брала участь у шоу, поводила себе доволі задирливо. Вона стояла перед учасниками в одному червоному бікіні та протягом програми усіх провокувала: діями, рухами або словами. Відео спричинило великий резонанс у мережі. Глядачі засуджували таку поведінку чоловіка стосовно жінки, незалежно від її поведінки. Деякі ж вважали, що своїми діями дівчина заслужила на насилля.

8.  Гола австрійка вилізла засмагати на підвіконня і стала причиною ДТП

Кількість переглядів: 215 366

Коли: 18 червня

Гола дівчина вирішила позасмагати прямо на підвіконні. / Фото: The Daily Mail
На початку літа у Відні гола любителька позасмагати вилізла на підвіконня і взялася приймати сонячні ванни, тим самим спричинивши ДТП. Жінка вляглася голяка на підвіконні своєї квартири. Її ноги звисали з підвіконня, а з вулиці можна було роздивитися інтимні частини її тіла. Однак лише одним шоком перехожих ця справа не закінчилася. На вулиці один з водіїв задивився на нудистку і протаранив іншу машину. На щастя, ніхто не постраждав.

9. Пасажир збитого "Боїнгу" перед польотом написав моторошний пост у Facebook

Кількість переглядів: 195 919

Коли: 18 липня

Місце катастрофи "Боїнга 777".
Резонансна катастрофа "Боїнга 777" під Донецьком, розслідування якої триває й досі. Хоч неофіційно вже давно відомо, що пасажирський літак був збитий проросійськими бойовиками, проте офіційна версія все ще відсутня. Щодо листа пасажира збитого літака, то його написав голландець Кор Пан перед вильотом з аеропорту Скіпол в Амстердамі. "Якщо він зникне, то ось як він виглядає", - написав тоді голландець у своєму Facebook, маючи на увазі таємниче зникнення літака Малайзійських Авіаліній у березні цього року. Під своїм записом чоловік додав зображення літака, який через кілька годин був знищений проросійськими бойовиками.

10. Майбутня перша леді: цікаві факти про Марину Порошенко

Кількість переглядів: 188 922

Коли: 26 травня

Марина Порошенко в Чугуєві на День ЗСУ. / Фото: УНІАН
Новина з'явилася наступного дня після президентських виборів. Уже тоді було відомо, що переможе Порошенко, тому редакція ТСН.ua зібрала цікаві факти про першу леді. Виявилося, що Марина - не дуже публічна особа і, зазвичай, на всіляких світських тусовках з'являться в компанії чоловіка. До обрання Порошенка президентом інформації про його дружину в мережі було небагато. Цікавим фактом для всіх стало те, що Марина Порошенко - за освітою лікар-кардіолог та кандидат медичних наук. Але свого часу вона відмовилась від кар'єри заради подружнього життя та виховання дітей.

11. Соцмережі вибухнули фотожабами на Путіна: "Я несу х*рню" і "Вова-шизофренік"

Кількість переглядів: 184 631

Коли: 4 березня

Фото: Фото з соцмереж
Тоді президент Росії Володимир Путін дав прес-конференцію. На ній він говорив про ситуацію в Криму, про Януковича та про подальші відносини між країнами. Не встигла закінчитись прес-конференція, як в соцмережах почали з'являтись фотожаби, в яких українці дивувалися тому, що російський президент може так нахабно брехати і перекручувати факти. Щоправда, як свідчить остання підсумкова прес-конференція Путіна, з березня нічого не змінилося. У соцмережах досі дивуються, як російський президент бреше і намагається намалювати іншу реальність.

12. Львівські "бендерівці" зняли жартівливе відео для Путіна: "Вова, не сци!"

Кількість переглядів: 171 867

Коли: 5 березня

У Львові для Путіна зняли кумедне відео

У Львові для Путіна зняли кумедне відео

Тоді львівські активісти зняли жартівливе відео-звернення до Путіна, закликаючи його "не сцяти" і приїжджати в гості. Львів'яни у кумедному ролику спеціально назвали себе "бендерівцями". У відео активісти попросили Путіна не брехати, а самому приїхати на автобусі до "столиці екстремістів та радикалів" і пересвідчитися, що Львів – найкраще місто на планеті.

13. На турецькому курорті росіяни та українці влаштували грандіозну бійку з шезлонгами та кріслами

Кількість переглядів: 153 789

Коли: 21 липня

Бійка українців з росіянами на турецькому курорті. / Фото: Радіо Свобода
Наприкінці липня ця історія стала однією з найхітовіших. Тоді у Туреччині, в одному з готелів Кемера, місцевій поліції довелося роз'єднувати грандіозну бійку між українцями та росіянами. Приводом для бійки нібито стали репліки туристів з України щодо росіян, які відпочивали в тому ж самому готелі. Після вечері група киян почала скандувати "Москаляку на гіляку", на що туристи із Санкт-Петербурга відреагували достатньо агресивно – почалася сварка, яка згодом дуже швидко переросла в бійку. За словами одного з туристів, який спостерігав за інцидентом, те, що відбувалося, нагадувало "салун на Дикому Заході". Тоді в хід пішли шезлонги та крісла. Були навіть спроби втопити одне одного в басейні.

14.  Росіяни жорстко тролять Путіна за заборону їжі: будемо їсти Крим

Кількість переглядів: 150 421

Коли: 6 серпня

Фото: twitter.com/IlyaYashin
Тоді Путін підписав указ про заборону ввезення в Росію товарів сільського господарства з країн, що ввели санкції проти РФ. Путін тоді доручив уряду підготувати список продуктів, які будуть заборонені. Однак, росіяни в Твітері одразу ж спалахнули тролінгом та їдкими жартами на цю тему. Юзери сміялися, що пора бігти в магазини і скуповувати останні "снікерси", скаржилися на те, що Путін на рік посадив усю Росію на дієту. Але найчастіше хвилювання блогерів було пов'язане з закордонним алкоголем. Цікаво, що за майже півроку, які минули від цієї дати, до всіх бід росіян додалися ще здутий рубль, падіння цін на нафту та крах економіки.

15. У Коломиї хлопець прямо у клубі начебто зайнявся сексом зі стриптизеркою

Кількість переглядів: 137 397

Коли: 9 грудня

Випадок у нічному клубі Коломиї. / Фото: Коломийські вісті
У нічному клубі "Сектор", що знаходиться у Коломиї Івано-Франківської області стався аморальний інцидент. Один із відвідувачів клубу нібито зайнявся сексом зі стриптизеркою на очах у всіх присутніх. Історія набула широкого резонансу. Пізніше адміністрація скандального клубу на своїй сторінці у "ВКонтакте" заявила, що сексу не було. Але очевидці, які були на вечірці і зробили красномовні знімки стверджують, що секс, хоч і короткий, але все  ж таки був. Цікаво, що адміністрація клубу назвала цей випадок просто "оказією".

+ Бонус

Євромайдан: онлайн-трансляція з Майдану Незалежності у Києві

Кількість переглядів: 5 760 250

Беззаперечним лідером переглядів цього року стала онлайн-трансляція подій на Майдані. Загалом понад п'ять мільйонів читачів нашого сайту слідкували онлайн за ходом Революції гідності.

Новорічна ніч на Майдані. 1 січня 2014 року. / Фото: Reuters

Повʼязані теми:

Наступна публікація