Трагедія з дітьми в Зугресі та продовження битви за донецький аеропорт. Підсумки дня в зоні АТО

Трагедія з дітьми в Зугресі та продовження битви за донецький аеропорт. Підсумки дня в зоні АТО

В зоні АТО тривають бої за донецький аеропорт

Українські військові в аеропорту провели ротацію, однак на інтенсивність боїв це не вплинуло.

Кілька потужних атак на аеропорт Донецька відбили українські десантники протягом доби. Тим часом у Зугресі вибух снаряда в забрав життя двох школярів і ще п'ятьох поранив, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Захисники аеропорту відбили в бойовиків танк Т-64. Під час спроби штурму загинуло більше десятка нападників.

Були втрати і серед українських оборонців. Як повідомляють у соцмережах, загинув боєць 3-го полку спецназу та двоє бійців "Правого сектора". Ще двоє військових вважаються зниклими безвісти.

Вже надвечір блогери зафіксували в районі аеропорту дивне явище, чимось подібне на феєрверк. Дехто встиг навіть повідомити про скинуті росіянами на летовище фосфорні бомби. Втім більшість тих, хто бачив світлини або відео цієї події, заспокоюють, що це звичайні армійські освітлювальні засоби, котрі використовуються при близьких боях у темну частину доби.

Двоє дітей загинули, п’ятеро поранені через вибух снаряда в Зугресі

Двоє дітей загинули, п’ятеро поранені через вибух снаряда в Зугресі

У Зугресі трагедія сталася через боєприпас, котрий діти знайшли на вулиці та намагалися перенести в інше місце. Дорогою він здетонував.

Поранених у стані різної важкості доправили до шпиталів у Харцизьку та Макіївці. Рятувальники попереджають, що на звільнених від терористів та досі окупованих територіях є багато мін, якими бойовики начиняють навіть дитячі іграшки та трупи тварин.

Самі ж терористи намагаються розширити підконтрольні їм території і, попри режим припинення вогню, атакують позиції сил АТО, намагаються прориватися крізь блокпости та мобілізують сили у південному напрямку.

На Донеччині сепаратисти розповсюдили листівку "Пенсіонерська правда", де пишуть, що республіка у стані війни не може забезпечити пенсіонерів пенсіями і пропонують їх переоформити в будь-якому місті України. І навіть організовують поїздки на комфортабельному транспорті за межі "ДНР".

Водночас спецслужби перехопили змову російського журналіста з ватажком "ДНР" про "підставу" українських військових. Учасники телефонної розмови домовлялися, як перекласти провину в загибелі співробітника міжнародної організації "Червоного хреста" на армію.

Тим часом на Луганщині відбувається насильницька русифікація. Самопроголошена влада намагається ввести в обіг рублі та російські паспорти.

"В населених пунктах Ровеньки та Антрацит Луганської області озброєні терористи обходять квартири місцевих мешканців та примусово вилучають паспорти громадян України", - повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

А донські казаки захопили Свято-Троїцький кафедральний собор Української православної церкви у Луганську. Там вони планують облаштувати свій гуртожиток.

Як уже повідомлялося, "кіборги" досі тримають аеропорт Донецька, котрий ворог методично зрівнює із землею.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація