Transparency International закликала розслідувати корупцію, яку викрили в українському "Червоному хресті"

Transparency International закликала розслідувати корупцію, яку викрили в українському "Червоному хресті"

Фото: Громадське ТБ

У міжнародній організації запевнили, що уважно стежитимуть за розслідуванням.

Transparency International Україна підтримала волонтерів, які викрили корупцію всередині Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України і закликала провести перевірку.

Про це повідомили у прес-службі організації.

"ТІ Україна закликає правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров'я України, а також партнерів Товариства Червоного Хреста України втрутитись у ситуацію і зауважити на оприлюднені волонтерами-викривачами факти корупції", - йдеться у повідомленні.

До того ж ТІ Україна звернулася до компаній-партнерів Товариства Червоного Хреста - "Кока-Кола Беверіджиз Україна", "Проктер енд Гембл Україна" та Porsche Finance Group - з проханням провести перевірку цільового використання наданої товарної допомоги.

"До нас звертаються щомісяця десятки викривачів. Кожен п'ятий з них говорить про корупцію, пов'язану з допомогою нужденним. Люди стикаються з корупцією при отриманні гуманітарної допомоги та в закладах охорони здоров'я. Дуже прикро, що такі соціально чутливі сфери життя в Україні є одними з найкорумпованіших", - розповів керівник проекту "Вони б не мовчали", старший аналітик Transparency International Україна Олександр Калітенко.

Нагадаємо, раніше під час журналістського розслідування Слідства.Інфо були підтверджені факти корупції в Українському Червоному Хресті. Зокрема, з'ясувалося, що організація продає гуманітарну допомогу, бере гроші за медичні курси і взагалі заробляє буквально на всьому.

Повʼязані теми:

Наступна публікація