Трьом нападникам на поліцію під час суду над бійцями "Торнадо" оголосили підозру

Трьом нападникам на поліцію під час суду над бійцями "Торнадо" оголосили підозру

Фото: ТСН.ua

Один із нападників відмовився отримувати повідомлення про підозру.

Поліція оголосила підозру трьом нападникам на правоохоронців під стінами Оболонського суду, який розглядав справу  бійців спецроти "Торнадо".

Про це повідомив керівник столичних поліцейських Андрій Крищенко.

"Наразі слідчі оголосили про підозру у вчиненні групового порушення громадського порядку (ст. 293 Кримінального кодексу України) трьом активним учасникам подій біля суду, жителям столиці. Один із фігурантів у присутності понятих відмовився отримувати повідомлення про підозру, але слідчі виконали всі процесуальні вимоги Кримінального процесуального кодексу України і вручили йому повістку про виклик для проведення слідчих дій", – зазначив Крищенко.

Наразі триває досудове розслідування, у межах якого правоохоронці проводять низку слідчих дій, аби встановити особи та місцезнаходження інших правопорушників.

Як відомо, під час розгляду справи бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних, які намагалися потрапити на закрите засідання. Однак правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. У результаті сталося кілька сутичок. Протестувальники кидали в правоохоронців палиці, каміння, використовували кийки та сльозогінний газ, внаслідок чого постраждали більше 20-ти поліцейський та нацгвардійців.

Нагадаємо, спецроту МВС "Торнадо" передислокували з Луганської області на базу МВС у Боярці на початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській області затримали кількох бійців "Торнадо", включаючи командира роти Руслана Онищенко.

18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти.

10 березня 2016 року було затримано замкомбата роти Миколу Цукура та бійця Іллю Холода. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Дьякон з позивним "Товстий".

Наразі 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора відкидають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація