"ТСН. 20 років". Дивіться прем'єру документальної стрічки

"ТСН. 20 років". Дивіться прем'єру документальної стрічки

Фото: прес-служба каналу "1+1"

Хто та як робить головні новини країни.

1 січня 2017 року "Телевізійна служба новин" відзначила свій 20-річний ювілей. З цієї нагоди телеканал "1+1", Управління журналістських проектів, а також автор, ведуча і журналіст Світлана Усенко підготували документальний фільм, який розкриває багаторічну історію ТСН крізь призму основних подій в Україні: шалений політичний тиск, Помаранчева революція, вбивство Гонгадзе, правління Януковича, Революція гідності, окупація Криму, війна на Сході країни…

"Мені і команді, з якою я працювала над фільмом, вдалось не просто показати ТСН, як редакцію новин чи інформаційну спільноту, яка займається новинами, мені здається, що нам вдалося зробити фільм про душу ТСН -  людей, які тут працюють. Добре знаючи кожного, слідкуючи за їхнім  професійним ростом, добре знаючи те, наскільки вони віддані своїй справі, було дуже приємно побачити іншу, набагато ширшу, емоційнішу, а іноді відверто приголомшливу сторону кожного з них" - розповідає автор фільму Світлана Усенко.

У документальній стрічці зібрані архівні кадри перших випусків ТСН, цікаві факти з життя служби новин; нерозказані історії та відверті спогади журналістів, ведучих, операторів і всієї команди ТСН про те, що залишається поза кадром, про сором і гордість, страх і сміливість, щоденні виклики, біль і радість. Робота над фільмом тривала понад шість місяців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація