ТСН знайшла на Київщині нелегальну нафтобазу, яка може повторити долю "БРСМ Нафта"

ТСН знайшла на Київщині нелегальну нафтобазу, яка може повторити долю "БРСМ Нафта"

Жителі Миронівки в паніці від небезпечного сусідства.

Працівники не дотримуються норм безпеки і прикриваються "дахом" від СБУ.

Журналісти ТСН знайшли під Києвом нафтову базу, яка раніше належала олігарху Сергію Курченку і працює й досі. Працівники геть не дотримуються пожежної безпеки, а цистерни з пальним розташовані лише за кілька метрів від житлових будинків. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Жителі Миронівки на Київщині в паніці. На вулиці спека, а поряд із їхніми будинками невідомі бізнесмени організували нафтопереробну базу. У черзі на підприємство під палючим сонцем стоїть цілий поїзд із бензином. Через невисокий паркан видно, як бензином наповнюється кілька бензовозів. Шланг для переливання закинули просто в цистерну

Порушення всіх можливих норм місцеві жителі вже відчули на собі. Відстань від цистерн із бензином до житлових будинків менше двадцяти метрів.

Щойно на базі побачили камеру - персонал сховався, а до журналіста ТСН відрядили охоронця Михайла.

"У нас розпорядження СБУ про відеозйомку та про всі інші заходи перестороги. Об'єкт підвищеної небезпеки в нас. Наскільки нам сказала СБУ, це дійсно стратегічний об'єкт", - розповів він.

Потім охоронець викликав міліцію і вже міліціонерам продовжив розповідати про "дах" із СБУ. Міліціонери перевірили документи журналістів і поїхали, а ми звернулися до СБУ. Просили прокоментувати участь структури в охороні нафтобази.

Служба Безпеки провела перевірку в з'ясувала, що жодного стосунку до цієї бази не має. Того самого вечора до нафтобази заїхали співробітники СБУ і виявили докази кустарної переробки бензину, знайшли гранату "Ф-1", а також цілий арсенал зброї.

Адвокат Олександр Мірошник під час власного розслідування з'ясував, що тут не лишЕ переробляли, а й узаконювали нерозмитнений бензин. Раніше тут заправляли структури Курченка. Після його втечі залишки бензину дісталися заправкам "ВОҐ".

За інформацією ТСН, після початку перевірок СБУ бензин із Миронівської нафтобази почали вивозити у невідомому напрямку бензовозами білого кольору без будь-яких розпізнавальних знаків.

Нагадаємо, пожежа на нафтобазі у Василькові почалась 8 червня. Через те, що одразу не вжили необхідних заходів для гасіння, резервуари з паливом почали вибухати. Вибухи тривали кілька днів, була небезпека перекидання вогню на ліс поруч, але рятувальники змогли локалізувати пожежу і не дати вогню розповсюдитись. Пожежа закінчилась лише коли нафтопродукти повністю вигоріли. Внаслідок пожежі загинули шість осіб. 

Триває розслідування причин пожежі, правоохоронці мають кілька версій, а розслідування вказують на корупційні схеми, якими зловживали на нафтобазі.

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Журналісти ТСН виявили під Києвом підозрілу нафтобазу

Журналісти ТСН виявили під Києвом підозрілу нафтобазу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація