Турчинов розповів про успішне випробування української ракети без російських комплектуючих

Відновлення ракетного щита є одним з пріоритетних завдань для оборони, наголосив він.

Ракета українського виробництва пройшла успішне вогневе випробування, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. Сьогодні він побував на полігоні, де відбулося випробування ракети українського виробництва, повідомили в РНБО.

Турчинов наголосив, що відновлення ракетного щита є одним з пріоритетних завдань для оборони і безпеки нашої країни. 

"Перед ОПК, перед нашими вченими і конструкторами було поставлено завдання забезпечити виробництво українських ракет без жодної комплектуючої, виробленої в Російській Федерації", - сказав він, додавши, що "оборонпром разом із науковцями гідно виконали його". 

"Ми розпочали вогневе випробування ракет українського виробництва, і сьогоднішній пуск продемонстрував, що наша ракета повністю виконала планове завдання і влучила точно в заплановану ціль", - зазначив Турчинов, підкресливши, що на відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, "що дозволяє значно підвищити ефективність її застосування". 

Секретар РНБО наголосив, що це не єдина ракетна програма, над якою працюють українські вчені та оборонпром.

"Ми готуємо до застосування потужні та ефективні ракети, які надійно захищатимуть нашу країну", - розповів Турчинов.

Після успішних випробувань секретар РНБО України провів нараду з провідними конструкторами та керівниками підприємств ОПК, які в кооперації здійснюють виробництво українських ракет. Вона була присвячена питанням уточнення графіку подальших випробувань і налагодження серійного виробництва, йдеться в повідомленні.

Раніше президент Петро Порошенко анонсував проведення випробувань нових видів ракет українського виробництва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація