У 2015 році українці отримали вдвічі більше відмов у візах в Європу. Антирейтинг консульств

У 2015 році українці отримали вдвічі більше відмов у візах в Європу. Антирейтинг консульств

У 2015 році українці отримали удвічі більше відмов від консульств держав Шенгенської зони / Фото: Getty Images

Зокрема, негативні рекорди поставили консульства Польщі й Чехії.

У 2015 році українці отримали удвічі більше відмов від консульств держав Шенгенської зони

Про це свідчить статистика Єврокомісії щодо роботи всіх консульств шенгенських держав, повідомляє "Європейська правда".

Виявилося, що відсоток відмов зріс вдвічі порівняно з 2013 (останнім довоєнним роком). Тоді відмови консульства у оформленні візи отримали 1,7% українців. В 2014 цей показник зріз до 2,0% через різке погіршення статистики невеликої кількості консульств.

Зазначається, що минулого року відмови у оформленні віз отримали 3,4% заявників, погіршення відбулося у багатьох консульствах, а в деяких показники значно гірші за середні.

"Антирекорд" був поставлений генконсульством Польщі у Вінниці, до 12% заявників отримали офіційну відмову. У попередній рік у цьому консульстві було лише 1,6% відмов.

Другий найгірший показник – у посольства Нідерландів в Україні, де відмови отримали 7,2% заявників (раніше – 4,3%, що вважалося досить високим показником).

Також більше 6% відмов, що є вкрай високим показником – у посольств Бельгії (6,7%), чеського консульства в Києві (6,9%), Німеччини (6,0%). За ними – грецьке консульство в Києві (5,7%), Швеція (5,7%), Естонія (5,3%).

Раніше громадська організація "Європа без бар'єрів" оприлюднила рейтинг консульств та візових центрів 18 країн Шенгенської угоди, які представлені в Україні, на основі опитування українців-заявників. Згідно з ним, до трійки лідерів  - країн, консульства яких мають дружню візову практику щодо громадян України, потрапили Естонія, Литва та Угорщина.



рейтинг шенгенів

Повʼязані теми:

Наступна публікація