У "бурштиновому" побоїщі з бандитами взяли участь кілька тисяч селян

У "бурштиновому" побоїщі з бандитами взяли участь кілька тисяч селян

У "бурштиновому" побоїщі з бандитами взяли участь кілька тисяч селян

Скривавлені нападники втікали з села на кількох вцілілих джипах.

Стрілянина та потрощені джипи – так закінчилася зустріч місцевих жителів із чоловіками, які намагалися висунути претензію на земельні ділянки з покладами бурштину. У село Обище Олевського району на світанку приїхали зо три десятки чоловіків, після чого зчинилася бійка, у хід пішла зброя й кулаки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося о 6:30 ранку. Вже за кілька годин на дороги поблизу села вивели спецпризначенців. Вони зробили блокпости та зупиняли підозрілі автомобілі.

У селі Обище оточене нелегальними бурштиновими копальнями.

"З того боку, там бурштин копають. Крики, потім стрілянина. Там було більше ста пострілів. І чую по звуках, що навіть сюди до крамниці підійшли і в селі палили. І потім маса народу, декілька тисяч, мабуть. Я питав там тих хлопців, чим стріляли. Кажуть, рушницями", - розповів житель села Обище Віктор Якович.

На Житомирщині через бурштинові ділянки побилися місцеві та приїжджі копачі

На Житомирщині через бурштинові ділянки побилися місцеві та приїжджі копачі

Приїхали охочі до бурштину на семи джипах. Після розборок з тисячею місцевих селян чотири понівечені іномарки залишилися в селі. Біля них правоохоронці організували слідчі дії. Місцеві не на камеру кажуть, що чужинці із села утекли на трьох вцілілих автомобілях.

Нападників, з їх слів, було чоловік 30. Вони заявили, що начебто купили землю з покладами бурштину. Почалися розборки. Селяни кажуть, що стрілянину почали заїжджі. Уже тоді й підтягнулися кілька тисяч селян.

"Село організувалось, потім під'їхали хлопці з району і силою зупинили приїзд немісцевих хлопців. І перевернули їм автомобілі", - розповів місцевий активіст Олександр Ніколайчук.

В Олевській лікарні кажуть, що після вранішніх подій в Обищах за медичною допомогою звернулись двоє чоловіків. Вони не місцеві.

Медики твердять, що вогнепальних поранень у них не було. Від госпіталізації заїжджі категорично відмовилися і одразу після обробки ран поїхали геть.

"Вони поступили із тілесними пошкодженнями середнього ступеня. Забої м'яких тканин тулуба, обличчя. У двох були переломи кісток носа. При мені одному із постраждалих лікар-травматолог зашивав губу", - розповів головний лікар Олевської ЦРЛ Павло Демкович.

У поліцї повідомили, що десятьох приїжджих затримали. Щоправда, ні у них, ні в їхніх автомобілях зброї не виявили. Кримінальне провадження почали за статтею про хуліганство.

Після сутички в селі Обище міністр внутрішніх справ Аваков закликав парламент урешті врегулювати ситуацію довкола видобутку бурштину. Оскільки силового рішення цієї проблеми немає. Очікують, що Кабмін вийде з пропозицією щодо врегулювання видобутку бурштину до парламенту вже наступного тижня.

Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація