У "бурштиновому" селі місцеві жителі взяли в заручники трьох поранених тітушок

У "бурштиновому" селі місцеві жителі взяли в заручники трьох поранених тітушок

Фото: ТСН.ua

Правоохоронці з'ясовують причини конфлікту.

Сьогодні, 15 січня, в Старому Селі Рокитнівського району на Рівненщині місцеві жителі взяли у заручники трьох із семи непроханих гостей. Усі троє отримали вже в селі вогнепальні поранення. Двох віддали медикам швидкої допомоги, а третього тримали, доки до населеного пункту не приїхала знімальна група ТСН. Селяни кажуть, що не довіряють місцевим правоохоронцям, бо ті можуть "зам'яти" справу й тому хотіли надати ситуації розголосу.

Старе Село відоме тим, що поруч – чимало нелегальних бурштинових копалень. Під час дзвінка до ТСН місцеві повідомили, що в населений пункт приїхали семеро озброєних "кришувати" нелегальний видобуток. А вже після приїзду до села з'ясувалося, що причина – не в бурштині. Проте причину конфлікту ні журналістам, ні правоохоронцям ще не вдалося дізнатися. Про це в прямому ефірі програми ТСН.Тиждень повідомила журналістка Анна Махно.

Місцеві переповідали, що невідомі люди вранці ходили по хатах і чинили розбої. Зокрема, до однієї з сімей додому прийшли семеро. Погрожували гранатою. Казали, що підірвуть хату та всю сім'ю. Цій родині про випадок удалося повідомити односельцям, які прийшли до будинку. Вони й затримали трьох чоловіків. Їх доправили до приміщення сільської ради, де і тримали. Втім, перед тим, як їх затримали, була стрілянина і їх трьох поранили.

Із сільської ради двох чоловіків забрала "швидка". ТСН із неофіційних джерел стало відомо, що вони перебувають у Рокитнівській лікарні. В одного - проникаюче поранення черевної порожнини. В іншого поранена гомілка. Одному із них нині мають робити операцію. Втім, офіційно це не підтверджують.

Третього чоловіка тримали до приїзду знімальної групи ТСН. У нього вогнепальне поранення руки.

Правоохоронці також поки що не можуть пояснити, в чому полягає конфлікт та хто стріляв. Але кажуть про те, що це вже не перша перестрілка в Старому Селі.

Поранення, стрілянина та заручники: у "бурштиновому" селі люди взяли в полон невідомих, які влаштували розбій

Поранення, стрілянина та заручники: у "бурштиновому" селі люди взяли в полон невідомих, які влаштували розбій

Повʼязані теми:

Наступна публікація