У Чернівцях активісти "Азову" та "Правого сектору" зірвали показ стрічки про ЛГБТ-спільноту

У Чернівцях активісти "Азову" та "Правого сектору" зірвали показ стрічки про ЛГБТ-спільноту

Фільм висвітлює хроніку подій революції та російської окупації та участі у громадських протестах представників сексуальних меншин.

У Чернівцях активісти "Азову" та "Правого сектору" зірвали показ стрічки про ЛГБТ-спільноту. Вони увірвалися у мистецький центр, вимкнули світло та заблокували проектор. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Фільм Марусі Борцюків висвітлює хроніку подій революції та російської окупації та участі у громадських протестах представників сексуальних меншин. Стрічку вже демонстрували в Києві та інших містах України, проте у Чернівцях показати її десяткам глядачів не вдалося, бо у мистецький центр за лічені хвилин до початку показу увірвалося кілька десятків активістів "Правого сектору" та цивільного корпусу "Азов".

Вони вимкнули світло в одному із залів та заблокували проектор. Вгамувати пристрасті намагалися вісім екіпажів патрульної поліції. Жодні аргументи, що стрічка не є пропагандою гомосексуалізму, а лише розказує про життя сексуальних меншин, противників фільму не переконали. Зрештою, організаторам нічого не лишилося, як оголосити про перенесення показу на невизначений термін.

Нагадаємо, партія "Правий сектор" заявляла, що буде блокувати Марш рівності за права ЛГБТ у Києві, що проходив 12 червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація