У Чернівцях школярів відправили на позачергові канікули

У Чернівцях школярів відправили на позачергові канікули

Фото: Ваш Город

Мер міста запевнив, що епідемії грипу ще немає.

Відзавтра, 29 листопада, у Чернівцях призупинили навчальний процес в загальноосвітніх школах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Олексій Каспрук.

"Прийняв рішення з вівторка призупинити навчання у школах до кінця тижня. Це може допомогти зупинити зростання кількості хворих (на ГРВІ – прим.ред.). Прошу батьків відповідально поставитися до ситуації та при перших симптомах захворювання у дитини звертатися до дільничного лікаря, не займатися самолікуванням, обмежити спілкування хворої дитини з ровесниками, припинити відвідування гуртків та секцій", - написав він.

Також Каспрук заспокоїв мешканців Чернівців, запевнивши, що наразі у місті немає епідемії грипу.

"Панікувати не варто, епідемії грипу у місті ще немає, вживаємо заходи, щоб епідеміологічний період пройшов у Чернівцях з найменшими ризиком для здоров'я мешканців", - наголосив він.

За словами мера міста, дитсадки, де ізоляція дітей є вищою, продовжують працювати.

"Ситуацію моніторять кожен день освітяни та лікарі. За результатами цих спостережень у п'ятницю будемо приймати рішення, чи поновлювати навчання у школах", - додав Каспрук.

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, коли в українських аптеках з'являться вакцини від грипу. Наразі препарати проходять контроль якості.

Зазначимо, у жовтні грип і ГРВІ атакували українських дітей. Зокрема, 24 – 30 жовтня, в Україні на грип та ГРВІ захворіло 162 689 осіб, із них понад 66% - діти віком до 17 років.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація