У Чернівецькій області реорганізували прокуратуру

У Чернівецькій області реорганізували прокуратуру

У Чернівецькій області створили місцеві прокуратури / Фото: УНІАН

Глава ГПУ Віктор Шокін призначив очільників реорганізованих органів прокуратури.

У Чернівецькій області з 15 грудня припинили свою діяльність 17 міських, районних, районних у містах та міжрайонних прокуратур, натомість створено 4 місцевих.

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької місцевої прокуратури.

"Відповідно до наказу Генерального прокурора України від 23 вересня 2015 року №96ш, у зв'язку з набуттям чинності перехідних положень Закону України "Про прокуратуру" від 14 жовтня 2014 року, 15 грудня 2015 року міські, районні, районні у містах та міжрайонні прокуратури припиняють свою діяльність шляхом реорганізації та утворюються місцеві прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у конкурсі на заміщення посад керівників місцевих прокуратур та їхніх заступників взяли участь 60 осіб з числа працівників обласного апарату та районних прокуратур Чернівецької області.

За результатами реформування органів прокуратури, замість 17 міських, районних, районних у містах та міжрайонних прокуратур у Чернівецькій області створили чотири місцевих прокуратури: Сторожинецьку, Кельменецьку, Кіцманську та Чернівецьку, які очолили відповідно Дмитро Іліка, Петро Руснак, Андрій Никифорук та Микола Долотко.

Нагадаємо, раніше Шокін призначив 154 керівники місцевих прокуратур. Однак не відбулося призначення керівника однієї з одеських місцевих прокуратур.

Повʼязані теми:

Наступна публікація