У Чонгарі через російські БТРи та міни селяни не можуть розпочати посівну

У Чонгарі через російські БТРи та міни селяни не можуть розпочати посівну

На полях слід починати посівну / Фото: ТСН.ua

Місцеві жителі навіть облилися червоною фарбою, щоб показати російським військовим, чим може закінчитися конфлікт у Криму. 

Чонгарівці, які вже тиждень живуть у буферній зоні між українськими та російськими військовими, бідкаються, що БТРи, які стоять із боку кримського блокпоста, знищили їхні поля та навіть уже прикопали прикордонні стовпи, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жителі Чонгара із прапорами та без зброї навіть вирушили до блокпосту, на якому вже тиждень стоять озброєні люди у формі "Беркуту" та, як переконані селяни, російські військові. Люди прийшли, щоб заспівати гімн, проте натомість почули постріли. Чонгарівці налаштовані рішуче: кажуть, що зберуть більше людей і виженуть загарбників із української землі.

Селяни розповідають, що відколи частину Чонгарського півострова зайняли кримські "беркутівці" та російські військові, то їм життя немає. У село захопники не заходять, але в полях, які належать жителям Чонгара, закопали БТРи та міни.

Селяни кажуть, що на полях слід труїти мишей, а вийти надвір, коли на тебе дивиться кулемет, страшно. Труїти мишей на полі селяни наважилися учора. Крім отрути, узяли плакати та прапори. У полі натрапили на сигнальну ракету, таких, кажуть, тут вистачає. Польові роботи чонгарівці завершили флеш-мобом. Люди облилися червоною фарбою та лягли на дорогу, щоб продемонструвати озброєним людям, які прийшли з Криму, чим усе може скінчитися.

Утім нині, кажуть жителі півострова, жити їм стало трохи спокійніше. На вимогу людей, за кілька кілометрів від блокпосту, де стоять озброєні вояки, встановили блокпост українські прикордонники. До них теж навідували чонгарівці і принесли коровай.

На Херсонщині люди розміновують свої від російських спецзасобів

На Херсонщині люди розміновують свої від російських спецзасобів
 

Прикордонники кажуть, що увесь транспорт, що їде з Криму, вони ретельно перевіряють. Водії не протестують.

Із материкової частини Чонгар прикриває блокпост миколаївських десантників на випадок атаки з Криму. Проте і військові, і селяни сподіваються, що все вирішиться на дипломатичному рівні. Озброєні люди відступлять і чонгарівці зможуть розпочати посівну.

Нагадаємо, що раніше обурені люди намагались прогнати окупантів з КПП біля Чонгару

Кореспондент ТСН Ольга Параскун

Повʼязані теми:

Наступна публікація