У Чорнобилі з'явились претенденти на будівництво сонячних електростанцій

У Чорнобилі з'явились претенденти на будівництво сонячних електростанцій

Фото: Getty Images

Наразі близько 10 різних компаній проходять процедуру отримання землі в оренду.

У Чорнобильській зоні планують побудувати сонячні електростанції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

"Близько десятка компаній цікавляться можливостями будівництва сонячних електростанцій у зоні відчуження", - заявив міністр Остап Семерак.

За словами керівника відомства, Чорнобильська зона є територією з невикористаним потенціалом і залишається перспективною для розвитку відновлювальної енергетики в Україні. 

Він нагадав, що вітчизняне законодавство зазнало змін та відкриває нові можливості для бізнесу, який цікавить інвестування у сферу відновлювальної енергетики. Зокрема, будівництва сонячних електростанцій на території зони відчуження.

"Нам вдалося внести зміни до нашого законодавства. Наприклад, про правовий режим у зоні відчуження, врегулювали питання оренди землі та іншого майна. Наявна інфраструктура на території Чорнобильської зони і кількість людей з високим рівнем кваліфікації, які в міру виведення ЧАЕС з експлуатації можуть бути залучені для роботи об'єктах відновлювальної енергетики", - пояснив міністр.

Семерак повідомив, що сьогодні близько 10 різних компаній зацікавилися цією пропозицією та проходять процедуру отримання землі в оренду.

Нагадаємо, влітку на території зони відчуження в районі колишнього населеного пункту Буряківка сталося займання лісової підстилки та чагарнику на площі до 15 гектарів.

Як найчистіша електростанція України неочікуванно перетворилася на джерело радіації

Як найчистіша електростанція України неочікуванно перетворилася на джерело радіації

Повʼязані теми:

Наступна публікація