У Держдумі не повірили в ультиматум України у разі повернення Росії до ПАРЄ

У Держдумі не повірили в ультиматум України у разі повернення Росії до ПАРЄ

Фото: Архів

Раніше Клімкін заявив, що Україна припинить участі в роботі ПАРЄ, якщо повноваження РФ в організації будуть відновлені.

 В Росії вважають, що Київ шантажує Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ) заявою про неучасть в її роботі в разі повернення Росії, але навряд чи зважиться на такий демарш.

Про це "ТАСС" повідомив голова комітету Держдуми з міжнародних справ, голова російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков.

"Заява Клімкіна про те, що Україна може вийти з ПАРЄ, якщо Росії будуть повернуті всі її повноваження, на мій погляд, є спробою шантажу керівництва асамблеї", - сказав Пушков.

При цьому він не думає, що Україна зважиться на вихід.

"Для країни, у якій не так багато можливостей впливати на ситуацію, це буде означати, що вона сама себе позбавить однієї з таких можливостей. Так що, це чисте залякування, розраховане на якийсь психологічний ефект, на те, щоб в черговий раз привернути увагу до української позиції ",- констатував він.

"Але оскільки ця позиція не змінюється і оскільки Україна не демонструє ніякої схильності до відновлення діалогу з Росією, я думаю, що зараз це не буде позитивно сприйнято в серйозних політичних колах в європейських країнах", - зазначив Пушков.

Нагадаємо, Україна заявила, що бойкотуватиме свою участь у Парламентській асамблеї Ради Європи, якщо будуть визнані повноваження російської делегації у цій організації, незважаючи на вибори до Держдуми на території окупованого Криму.

В інтерв'ю ТСН Клімкін заявив, що російські вибори в окупованому Криму ставлять під сумнів легітимність майбутньої Держдуми. 

18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Кілька днів тому Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливе

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Російські наміри провести вибори до Держдуми в окупованому Криму засуджує Євросоюз

Повʼязані теми:

Наступна публікація