У Дніпрі група озброєних порушників на човні втекла від копів на банкет з силовиками

У Дніпрі група озброєних порушників на човні втекла від копів на банкет з силовиками

У Дніпрі група озброєних порушників на човні втекла від копів на банкет з силовиками

Скласти протокол на порушників не вдалось, бо їх прикрили впливові силовики.

У Дніпрі виник скандал із силовиками після погоні. Патрульні поліцейські зупинили мисливців, що каталися в човні із зарядженими рушницями, що є грубим порушенням правил поведінки на воді. Але покарати їх - не вдалося, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Патрульні кажуть: порушення на воді очевидні. У мисливців жодного докумету. Замість них – прикриваються прізвищами впливових силовиків.

Патрульні наказують порушникам їхати до берега та здати зброю. Але ті кидаються навтьоки. Утікачів врешті наздогнали. Вони ховалися на острові, на бенкеті.

Серед учасників бенкету - чимало представників силових структур та державних органів, що мали би саме дбати про біоресурси. Ті втікачів почали прикривати та нецензурно лаяти патрульних поліцейських.

"Ану відійдіть звідси від нашого столу! Ми вас сюди не запрошували!", - кричали патрульним.

Патруль викликав слідчо-оперативну групу, щоб установити особи втікачів та вилучити незаконну зброю, але марно.

"Спочатку, коли ми викликали слідчо-оперативну групу, вони не приїжджали. Вони сказали, що ми не можемо сісти в наш човен, у нас немає таких прав. Поїхали. Потім приїхали - а у нас нема слідчого. Поїхали", - розповів інспектор патрульної служби Олексій Шевченко.

У Дніпрі невідомі у нетверезому стані втікали від патрульних на катері і прикривались іменами силовиків

У Дніпрі невідомі у нетверезому стані втікали від патрульних на катері і прикривались іменами силовиків

Три спроби поспіль задіяти слідчих - так тривало до четвертої ранку. Урешті-решт жодне правопорушення зафіксувати так і не вдалося.

"Саме ці дії наших колег-поліцейських дають нам достатньо підстав вважати, що особи, які вчиняли правопорушення, мають відношення до силових структур", - стверджує керівник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс.

Серед учасників свята полювання впізнали і керівника водної поліції Дніпра. Сергій Ямпольський пояснює: жодного конфлікту не бачив. Думав, що це патрульні проводять роз'яснювальну роботу з громадянами. Так само стверджують й інші представники силових органів, чиї прізвища лунали у день погоні.

В обласному управлінні Нацполіції наразі не можуть пояснити таку бездіяльність слідчо-оперативної групи. Обіцяють провести службове розслідування та його результати оголосити згодом.

Патрульні поліцейські все відео з нагрудних камер уже відправили до силових структур, державних органів та МВС, щоби принаймні керівники підрозділів покарали своїх підлеглих.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація