У Дніпрі на хабарі за газові заправки схопили посадовця Держпраці

Дозвільні документи на газозаправні станції співробітник держустанови оцінили в майже 200 тисяч гривень.

У Дніпрі під час отримання хабара затримали одного із заступників начальника державного підприємства у галузі сертифікації об'єктів нафтогазового комплексу Держпраці.

Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

"20 вересня оперативники Управління захисту економіки спільно з працівниками обласної прокуратури затримали одного із заступників начальника профільного державного підприємства Державної служби України з питань праці у місцевому кафе", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, працівники державної установи вимагали "данину" за свої послуги. Зокрема, видачу дозвільних документів, які необхідні для діяльності 11 автомобільних газозаправних станцій у місті, посадовці оцінили у 196 тисяч гривень.

Правоохоронці декілька місяців документували протиправну діяльність чиновника, встановивши, що здирник одержав 56 тисяч гривень хабара у кілька етапів. Під час отримання решти грошей заступника начальника затримали.

"140 тисяч гривень хабара чиновник поклав до кишені та спокійно продовжив свою вечерю", - розповіли у поліції.

Наразі відкрито кримінальне провадження, працівники УЗЕ та слідчі встановлюють всіх осіб, які також можуть бути причетні до корупційної діяльності.

Нагадаємо, раніше на Рівненщині погорів на хабарі один із керівників ДФС. Родичі посадовця також були залучені до корупційної схеми.

Повʼязані теми:

Наступна публікація