У Дніпрі з'явиться мультимедійна стела з фото загиблих бійців АТО

У Дніпрі з'явиться мультимедійна стела з фото загиблих бійців АТО

Фото: Reuters

Проект планують втілити в життя до кінця року.

У Дніпрі хочуть встановити мультимедійну стелу з короткою біографією та фото дніпрян та жителів області, які загинули під час війни на Сході України.  Про це повідомляє міська рада міста.

Зазначається, що пам'ятний знак розмістять біля сучасного музею АТО на Соборному майдані. Наразі збирається інформація про загиблих захисників, щоб сформувати базу даних для проекту. У міській раді міста просять родичів бійців, які не повернулися живими з АТО, надати фото високої якості та біографії. Це потрібно робити в тому випадку, якщо інформація про них не внесена до "Книги пам'яті", або ж туди потрібно внести поправки.

"Пам'ятник, яким зможе пишатися місто, має будуватися на віки", – заявив міський голова Борис Філатов.

Пізніше на цій же площі буде встановлений меморіал слави добровольців, бійців ЗСУ та волонтерів.

Зазначимо, що Дніпропетровщина зазнала найбільших втрат за час проведення АТО. Згідно з даними інтернет-проекту "Книги пам'яті", станом на червень цього року на Сході загинули 372 уродженці краю.

Нагадаємо, раніше на Одещині в невеличкому селищі Раухівка відкрили меморіальну дошку Євгену Кравцю26-річний боєць 18-го батальйону територіальної оборони "Одеса" загинув рік тому під Маріуполем. Під час арт-обстрілу з боку сепаратистів снаряд залетів на блокпост, де чергував солдат.

ОУН встановила меморіальні дошки двом загиблим добровольцям на сході

ОУН встановила меморіальні дошки двом загиблим добровольцям на сході

Повʼязані теми:

Наступна публікація