У Дніпрі сотні людей прийшли попрощатися з патрульними Артемом Кутушевим та Ольгою Макаренко

Прийшли віддати шану загиблим не лише їхні колеги, а й пересічні містяни. 

У Дніпрі сотні містян прийшли до театру імені Горького, щоб попрощатися з патрульними поліцейськими Артемом Кутушевим та Ольгою Макаренко, яких вбив екс-боєць "Торнадо" Олександр Пугачов.

Про це повідомляє кореспондент ТСН.

Багато людей не стримували сліз. Без батька залишилася трирічна донечка Кутушева, без матері – двоє синів Макаренко. Поліція та мерія вже пообіцяли підтримку родинам загиблих поліцейських.

Прийшли віддати шану загиблим патрульним не лише їхні колеги, а й пересічні містяни. Також до Дніпра прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова національної поліції Хатія Деканоідзе, яка закликала підтримувати поліцейських, що кожного дня ризикують життям для захисту правопорядку.

Крім того на церемонію прощання прибув радник Авакова, нардеп Антон Геращенко, генеральний прокурор Юрій Луценко, глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, мер Дніпра Борис Філатов.

Геращенко написав у Facebook, що на місці трагічної загибелі поліцейських за рішенням міської ради та з ініціативи міського голови Бориса Філатова, буде встановлено пам'ятний знак.

Кутушев та Макаренко стали першими копами в Україні, які загинули під час виконання службових обов'язків

Кутушев та Макаренко стали першими копами в Україні, які загинули під час виконання службових обов'язків

Нагадаємо, в неділю, 25 вересня, вранці у Дніпрі біля автовокзалу екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen" за порушення правил дорожнього руху. Водій автомобіля почав чинити опір працівникам поліції, а потім зробив кілька пострілів і зник з місця події. Працівник патрульної поліції загинув, його напарниця отримала поранення і померла в лікарні.

Пізніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що підозрюваний у вбивстві - Пугачов Олександр Андрійович, який перебував у розшуку за інші тяжкі злочини. Увечері того ж дня Пугачов був затриманий.

Стрільця ще на автовокзалі намагався затримати водій маршрутки: він блокував "Сітроен". Однак зловмисник почав стріляти і в нього. За словами Тімоніна, Пугачов зробив у його напрямку п'ять-шість пострілів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація