ДСНС попередила українців про ожеледицю

ДСНС попередила українців про ожеледицю

Фото: УНІАН

Рятувальники закликали громадян бути пильними.

В Україні найближчим часом очікується ожеледиця.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

"В областях України, де наразі тримається сніговий покрив, можливе виникнення ожеледиці на дорогах, а також на неприбраних ділянках тротуарів", - йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС

Рятувальники закликали громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебуванні на вулиці.

Окремо у ДСНС звернулись до водіїв, наголосивши, що під час ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу, також слід звертати особливу увагу на рух естакадами, мостами і шляхопроводами, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Зазначимо, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 17 листопада у Києві очікується хмарна погода з проясненнями, без опадів. На дорогах подекуди можлива ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що 16 листопада, в Україні буде хмарно з проясненнями. У більшості західних та східних областей невеликий мокрий сніг, місцями з дощем. На решті території без опадів. Уранці в західних, північних та більшості центральних областей місцями туман, паморозь, на дорогах подекуди ожеледиця. Також повідомляється, що під кінець тижня в Україні потеплішає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація