У двох містах України оголосили карантин через грип

У двох містах України оголосили карантин через грип

Школярів звільнили від навчання / Фото: УНІАН

Місцева влада ввела "масковий режим".

В Ізмаїлі Одеської області та в Ізюмі Харківської області освітні установи закрили на карантин через грип та ГРВІ.

Про це повідомило агентство Укрінформ.

В Ізмаїлі через грип закрили дошкільні установи та школу №1 до 25 січня, але у разі загострення епідемічної ситуації міська влада може продовжити термін дії карантинних заходів.

"З 15 січня закриваються на карантин спеціалізована школа №1 та сім дошкільних установ, які через захворювання перестали відвідувати більше третини вихованців. Інші навчально-виховні заклади поки функціонують, проте зростає число дітей, що хворіють на грип та ГРВІ і теж не відвідують дошкільні та шкільні заклади. Тому найближчим часом можуть бути закриті й інші навчально-виховні заклади", - повідомили у міськвідділі освіти.

В Ізюмі карантин оголосили з 15 до 22 січня в установах освіти, культури і спорту. Крім того, у місті ввели "масковий режим".

Слід зауважити, що влада міста рекомендує припинити роботу кафе, барів, ресторанів і піцерій, а у разі появи перших симптомів хвороби (лихоманка, головний біль, сухий кашель) викликати лікаря і "в жодному разі не займатися самолікуванням".

Втім, за словами головлікаря Ізюмської центральної міської лікарні Дмитра Зіновьєва, ситуація із захворюваннями наразі перебуває під контролем.

Нагадаємо, що із 16 січня, в Києві вводять карантин у закладах освіти й охорони здоров'я та вводять обмеження на проведення публічних заходів через збільшення випадків захворювання на грип. За інформацією головного управління Держсанепідслужби у м. Києві, спостерігається зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ на 33% порівняно з минулим тижнем (4 січня до 10 січня).

Повʼязані теми:

Наступна публікація