У двох областях України перевищено епідемпоріг - СЕС

У двох областях України перевищено епідемпоріг - СЕС

Епідемічний поріг захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції перевищено у Донецькій і Рівненській областях / Фото: УНІАН

10 областей наближаються до перевищення.

Епідемічний поріг захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції перевищено у Донецькій і Рівненській областях.

Про це йдеться в повідомленні Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Крім того, до епідемічного порогу наближаються Вінницька, Волинська, Кіровоградська, Київська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

Раніше у Херсонській області в оперативному штабі з реагування на ситуацію з поширенням грипу та ГРВІ оголосили, що рівень захворюваності на грип досяг епідеміологічного порогу.

Нагадаємо, після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип. За офіційними даними, жертвами вже стали щонайменше 25 осіб. Найбільша кількість летальних випадків спостерігається у Донецькій області. Так, у Краматорську 18 людей уже померли, ще понад 200 проходять лікування.

Ситуація особливо загострилась наприкінці минулого тижня, коли місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки.

Своєю чергою міністерські чиновники запевняють, що ситуація щодо захворювання на грип в Україні є прогнозованою і ретельно досліджується.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація