У двох українських школах діти вчаться за допомогою електронних підручників та мультимедійних дошок

У двох українських школах діти вчаться за допомогою електронних підручників та мультимедійних дошок

В Черкасах та Кіровограді з'явилися класи майбутнього.

Ці школи виграли мультимедійні класи майбутнього в конкурсі від "ЮніорБанку"

У двох школах Кіровограда та Черкас з'явилися класи майбутнього з електронними підручниками та мультимедійними дошками. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

Вони перемогли у всеукраїнському конкурсі від ЮніорБанку. За право устаткувати кабінети сучасним обладнанням змагалися майже три сотні навчальних закладів з усієї України. 

Шестикласники 18-ї кіровоградської школи одразу ж оцінили подарунок. Мультимедійна дошка, проектор, роутер, система управління класом та планшети для роботи на місцях – на таке в умовах бюджетної скрути звичайній школи годі було і сподіватися.

"Коли ти носиш підручники, тобі дуже тяжко. А на планшет закачав електронний вид підручника, і ти ходиш. І це набагато легше, ніж якщо всі підручники носити на спині", - каже учениця 6-го класу Віталіна Музика.

"Мені потрібен цей клас для подальшого у житті. Я хочу працювати на такій роботі, яка мені допоможе заробляти багато грошей", - ділиться своїми враженнями ще один учень цього класу Іван Сімбаба.

У Черкасах перемогу в конкурсі здобула місцева 9-а гімназія. Вчитель історії Андрій Стецюк твердить, що "Клас Майбутнього" не лише робить цікавішим викладання предмета, а й дозволяє швидко перевіряти рівень засвоєння матеріалу.

"Вчитель з центрального ноутбуку надсилає завдання шляхом з вай-фай. Вчитель одразу може бачити бали і виставити собі в таблицю", - каже він.

"Цей клас має можливість проводити уроки не тільки з інформатики, а й з вивчення всіх предметів. Можливості необмежені для класу. Діти дуже швидко орієнтуються у сучасному обладнанні. Зараз ми його засвоюємо, кожного дня відкриваємо нові сучасні аспекти", - каже Ірина Топчій, директор черкаської гімназії №9.

У "ПриватБанку" запевняють, що співпрацю із освітянами розширюватимуть, адже освічений громадянин – найкраща інвестиція.

"Конкурс "Клас майбутнього" не закінчується. Він продовжується і цього року хочу побажати всім учням і вчителям, батькам прийняти якнайактивнішу участь в цьому конкурсі", - каже Віктор Шуршин, директор черкаської філії "ПриватБанку".

З 1 вересня стартував черговий етап конкурсу "Клас Майбутнього" - взяти участь в ньому зможе будь-який навчальний заклад. Його учням треба лише оформити банківські картки "Юніор". 

Нагадаємо, у Києві школу назвали ім'ям свого випускника, який загинув на Сході.

Кореспонеднт ТСН Олена Шворак

Сучасні класи для школярів з’явилися в Черкасах та Кіровограді

Сучасні класи для школярів з’явилися в Черкасах та Кіровограді

Повʼязані теми:

Наступна публікація