У Генічеську заявили про початок відновлення подачі газу

У Генічеську заявили про початок відновлення подачі газу

Фото: Укртрансгаз

Російський газ до Генічеську не постачався і не постачається.

У газопроводі, яким паливо подається до Генічеська Херсонської області, підвищився тиск, що дало можливість відновити подачу газу містянам.

Як пише Укрінформ, про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Херсонській області.

Зазначається, що з 4 січня о 21.30 зі Стрілковського газового родовища почалося поступове підвищення тиску в газопроводі за рахунок реверсного газу.

Працівниками Генічеської філії ПАТ "Херсонгаз" протягом ночі проводилась робота з оповіщення населення міста Генічеськ про початок подавання газу до газових приладів абонентів 5 січня з 7.00.

Як  повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз Україна", Генічеськ з початку окупації Криму забезпечується газом виключно з родовища Стрілкове, що розташоване у Херсонській області біля Арабатської стрілки

Оператором Стрілкового родовища з березня 2014 року є приватна українська газовидобувна компанія"Пласт".

"Місто Генічеськ фізично не приєднане до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України. Постачання газу для потреб населення міста в літній період здійснюється за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі", - зазначили у "Нафтогазі".

"Надлишок видобутого влітку газу, який не можуть спожити мешканці Генічеська, передається для тимчасового зберігання в ПХГ Глібовське, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПХГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання", - пояснили  компанії.

Повідомляється, що російський газ до Генічеську не постачався і не постачається.

Нагадаємо, у Генічеську впав тиск у газопроводі, в результаті чого без газу залишились 44 багатоквартирних будинків та 400 приватних осель.  Також повідомлялося,  що Генічеську не вистачає газу для опалення через припинення реверсу з окупованого Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація