У ГПУ не знайшли доказів причетності Добкіна і Кернеса до побиття харківських майданівців – Горбатюк

У ГПУ не знайшли доказів причетності Добкіна і Кернеса до побиття харківських майданівців – Горбатюк

Фото: УНІАН

Відкритих проваджень щодо організаторів нападу ще нема. 

Мер Харкова Геннадій Кернес і народний депутат Михайло Добкін не фігурують у справі про побиття активістів харківського Євромайдану.

Про це "Громадському радіо" розповів керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

"Ні, їхні імена не фігурують.Збирати Антимайдан — це ж не злочин. Такий факт є, але не інкримінується вчинення злочину. Є антиморальні і безчесні речі, а є злочинні. Яку статтю кримінального кодексу ви вбачаєте в тому, що вони зібрали Антимайдан?" — заявив Горбатюк.

За його словами, прокуратура не встановила даних, що вказували б на організацію і фінансування Добкіним і Кернесом "тітушок", які побили майданівців. Разом із тим, Департамент спец розслідувань ГПУ візьме цю справу під свій контроль і перевірить провадження, яке розслідує харківська обласна прокуратура.

Горбатюк додав, що вже є відкриті провадження щодо виконавців середньої ланки — це працівники міліції. Що ж до конкретних організаторів — відкритих проваждень поки що немає.

Раніше повідомлялося, що колишнього заступника міського управління міліції Харкова Олександра Гапуру підозрюють у розгоні активістів місцевого Майдану та ультраc "Металіста". Гапура протягом багатьох років був заступником начальника міського УВС Харкова та звільнився у березні 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація