У ГПУ розповіли, де переховуються беркутівці, які розстрілювали активістів Євромайдану

У ГПУ розповіли, де переховуються беркутівці, які розстрілювали активістів Євромайдану

ГПУ тримає під вартою 5 екс-беркутівців / Фото: УНІАН

20 співробітників спецроти оголошені в розшук.

Більшість беркутівців, які розстрілювали Майдан, переховуються на території Росії та Криму.

Про це на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє РБК-Україна.

"Є попередня інформація, що більша частина перебуває на території Російської Федерації або на території тимчасово окупованого Криму. На жаль, там затримати ми не можемо тому, що РФ щодо цих подій взагалі не відповідає на запити слідчих", - зазначив Горбатюк.

Горбатюк також наголосив, що ще 20 беркутівців досі знаходяться в розшуку.

"Повідомлено про підозру 25 співробітникам цієї спецроти та начальницького складу полку "Беркута" про причетність до цих подій. 20 оголошені в розшук, 5 знаходяться під вартою. Щодо двох кримінальні провадження вже слухаються в суді, щодо трьох слідство завершено", - відзначив Горбатюк.

За його словами, Інтерпол відмовляється оголошувати беркутівців у міжнародний розшук.

"Інтерпол повідомляє, що в даному випадку вбачаються ознаки політичних переслідувань... в ті країни, куди виїхали двоє "беркутівців", ми направили запити, чекаємо відповіді",- додав Горбатюк.

Нагадаємо, що в суботу, 6 лютого, СБУ спільно з ГПУ показали зброю, з якої "Беркут" розстрілював учасників Євромайдану. На брифінгу керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив, що зброю знайшли в водоймі та прибережній частині Голосіївського району Києва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація