У харківській школі важко отруїлися діти

У харківській школі важко отруїлися діти

Школярі різного віку потрапили до лікарні, деякі навіть до реанімації.

У Харкові семеро дітей з однієї школи потрапили до лікарні з симптомами отруєння. Двоє з них опинилися у реанімації, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Учень третього класу Михайло Пустовий каже, що зле йому стало вранці. "Блював, пронос, почала голова боліти, живіт", - розповів він. Напередодні він поїв у шкільній їдальні плов із салатом. "Дала йому марганець – він випив. Пішов мультики дивитися, потім вибіг і почав фонтаном блювати. Це тривало безкінечно, почала йти жовч. Я дивлюся – він почав уже очі під лоб закочувати, як втрачати свідомість", - каже мати хворої дитини Світлана Бабаєва.

У Харкові семеро дітей з однієї школи потрапили до лікарні

У Харкові семеро дітей з однієї школи потрапили до лікарні

Медики кажуть, що діти до них надходять після тривалої блювоти зневодненими та з інтоксикацією. "При надходженні більшість дітей у тяжкому ступені протікання хвороби", - твердить головний лікар обласної інфекційної клінічної лікарні Дмитро Кухар. Попередній діагноз медиків – гастроентереколіт. Точний діагноз лікарі буде встановлено після отримання результатів лабораторних досліджень.

Батьки школярів кажуть, що до лікарні звернулися далеко не всі. Дітей, у яких хвороба протікала легшее, батьки лікували вдома промиванням шлунку і таблетками. Школу, попри цей випадок і невизначеність його причин, не закрили. У навчальному закладі працює спеціальна комісія, також там провели санітарну обробку їдальні та всіх приміщень. "Дати відповідь, чому це сталося, до офіційного рішення комісії я не можу. Зараз у школі працюють медики, лікарі санітарної служби, управління освіти. Я офіційно заявляю, що всі винуваті будуть покарані", - заявила директор школи Олена Тахтаулова.

Наприкінці серпня масове отруєння сталося в Ужгороді. Там після відвідання відомого готельно-ресторанного комплексу госпіталізували 21 людину.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація