У Харкові байкери вийшли на вулиці через заборону руху для мотоциклістів

Міськрада проголосувала за обмеження кількості вулиць, якими дозволять їздити байкерам.

У Харкові десятки байкерів пікетували міськраду, виступивши проти заборони руху для мотоциклістів.

Про це повідомляє місцеве видання "Сайт города Харьков".

Як зазначається, на минулій сесії депутати проголосували за обмеження руху для мотоциклістів центральними вулицями міста та проїзд вночі.

"По суті, перекривається весь рух у Харкові для мотоциклістів, причому не важливо, якої кубатури, якого класу тощо! Виходить, що якраз порушників це не зупинить. Ясна річ, ловити їх ніхто не буде фізично, в цьому указі сказано, що виділяться гроші з бюджету на установку камер, будуть повішені знаки і встановлені камери, і за сьогоднішнім законодавством камера може зафіксувати, що людина проїхала, і штраф прийде поштою. Але ті, хто влаштовує гонки, хто шумить, вони в основному їздять на незареєстрованих мотоциклах, без номерів або з номерами якимись невідповідними, сфотографує цей мотоцикл камера, куди вона надішле власне штраф?" - обурився мотоцикліст Володимир Яковенко.

За словами мера міста Геннадія Кернеса, таким чином чиновники піклуються про мешканців Харкова, яким заважає шум від байкерів. Зокрема, він зазначив, що буде обмежено рух у "соціальних місцях – там, де поруч є дитячі садки, школи, лікарні", а також мотоциклістам заборонять їздити з вечора і до ранку у центрі міста.

"Ті гонки, які ви влаштовуєте по місту Харкову на задніх колесах, - це неприпустимо. У людей залишається таке враження, що тут немає влади", - заявив Кернес, додавши, що зараз в департаменті інфраструктури розробляють план вулиць, які частково або повністю перекриють для байкерів.

Після розмови із мером протестувальники вирушили до окружного адміністративного суду, де залишили заяву, щоб їхню суперечку з владою вирішила Феміда.

Повʼязані теми:

Наступна публікація