У Харкові під час затримання озброєних молодиків поліцейському розбили голову

Нацполіція констатує незначні сутички в кількох містах.

Сьогодні, 9 травня, в Харкові на вулиці Ярослава Мудрого сталася сутичка поліцейських із озброєними чоловіками. Одному з правоохоронців розбили голову, нині він у лікарні, його життю нічого не загрожує.

"У Харкові поранений патрульний поліцейський після виклику. "Активні" громадяни чинили опір. Зараз ситуація з'ясовується", - зазначила на брифінгу в понеділок у Києві глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, передає "Українська правда".

"Патруль помітив "Фольксваген Таурег". Машина проходила по одному з орієнтувань (про розшук). Патрульні попросили водія вийти. Коли той відкрив двері – побачили в салоні пістолет. Водій викликав знайомих, патруль – підкріплення. Коли приїхали друзі водія, зав'язалася бійка. Одного з патрульних вдарили по потилиці чимось металевим. Швидше за все – кастет. Бійці батальйону "Харків-2" відкрили вогонь у повітря, з травмату. Чотирьох бешкетників скрутили. Зараз поліція перекрила вулицю, можливо хтось з нападників зник у сусідніх будинках. Поранений поліцейський у "швидкій" із травмою голови. Жити буде. Що за пістолет був у водія "Таурег" – травмат або бойовий – не ясно. З якого орієнтування проходив "Туарег" – не говорять", – написав у Facebook журналіст В'ячеслав Маврічев.

Тим часом прес-служба Нацполіції станом на 16:20 звітує, що під час масових заходів 9 травня грубих порушень громадського порядку не зафіксували. На вулицях чергували близько 25 тисяч співробітників кількох відомств, зокрема поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Ключовими містами, де проходили масові заходи, стали Київ, Одеса, Харків, Львів. Під час масових заходів у цих містах були зафіксовані незначні інциденти, але завдяки своєчасному оперативному втручанню поліцейських, ці конфліктні ситуації вдалося локалізувати і не допустити їх подальшого розвитку", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, сутички зафіксували в Києві, Харкові, Черкасах, Львові. А в Дніпропетровську виявили гранату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація