У Харкові податківці "помилково" влаштували обшук зі зламом в IT-компанії

У Харкові податківці "помилково" влаштували обшук зі зламом в IT-компанії

Фото: УНІАН

Співробітники ДФС вибачилися лише після приїзду поліції.

У Харкові податківці помилково провели обшук зі зламом в IT-компанії Promodo.

Про це повідомило видання "Ain.ua", у розпорядженні якого опинилась ухвала Кіровського районного суду про проведення обшуку.

Як з'ясувалося, правоохоронці викрили конвертаційний центр, який під назвою ТОВ "Східна дистрибуційна мережа" протягом 2013-2015 років, "переслідуючи злочинний умисел", продавав товари за готівку, оформлюючи продаж на адресу підставних компаній без фактичної поставки товарів.

Водночас в ухвалі зазначається, що слідчим дозволили обшукати третій поверх офісного центру, хоча серед переліку компаній, які підозрюються у співпраці з конвертцентром, Promodo немає, і вилучити документи, комп'ютери, сервери і флешки.

Фото: ain.ua

Фото: ain.ua

Загалом компанії, які входять до складу конвертаційного центру, не сплатили до бюджету податок на прибуток у розмірі 3,4 млн грн.

Своєю чергою генеральний директор компанії Promodo Олександр Колб розповів, що співробітникам податкової намагалися пояснити, що вони помилилися, проте їх ніхто не послухав.

"Відбувається щось незрозуміле. Ми підозрюємо, що прийшли до наших сусідів, при цьому наші компанії ніяк не пов'язані. Але обшукують усіх на третьому поверсі, у нас будуть вилучати документи", - додав він.

До того ж правоохоронці зламали двері в офісі компанії.

Після того як співробітники Promodo викликали поліцію, обшук, який тривав вже годину, припинили і вибачилися перед працівниками.

"Але спілкуватися з нами нормально почали тільки після того, як викликали поліцію", - наголосив один зі співробітників компанії.

Нагадаємо, раніше СБУшники вилучили сервери відомого провайдера через хакерів. Як стало відомо, хакерське угрупування викрадало кошти з рахунків іноземних фінансових установ, поширювало вірусне програмне забезпечення тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація