У Харкові псевдополіцейські заробили майже півмільйона на телефонних аферах

У Харкові псевдополіцейські заробили майже півмільйона на телефонних аферах

Фото: УНІАН

Жертвами шахраїв переважно були люди похилого віку

У Харкові телефонні шахраї заробили більше 400 тисяч гривень, ошукавши простих громадян. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Ранок.

Так, чоловіки телефонували харків'янам, представляючись працівниками поліції, та повідомляли, що з їхніми близькими сталася біда. Для того, щоб допомогти, необхідно заплатити певну суму грошей. Більшість жертв шахраїв погоджувались. До збентежених людей приїжджала людина та забирала гроші, а пізніше з'ясовувалось, що з близькими та родичами все гаразд.

Шахраїв, якими виявились 25-річний луганчанин та 28-річний харків'янин, затримали. Чоловіки зізнались у злочині та розповіли, що гроші ділили навпіл та витрачали на власні потреби. Загалом вони ошукали близько 15 людей, здебільшого похилого віку.

"Значної шкоди приноситься літнім людям, це здебільшого пенсіонери, дохід яких невеликий, забрані кошти залишають їх практично без будь-яких засобів до існування", - повідомив заступник начальника управління кримінальної поліції ГУНП В Харківській області Олег Лобунець.

При цьому у поліції Харкова заявили, що чоловіків раніше вже були засуджені за майнові афери. Наразі зловмисникам загрожує до 3-х років ув'язнення. Правоохоронці також просять громадян, до яких надійшов подібний дзвінок, спочатку зателефонувати близьким та рідним і дізнатися чи все з ними гаразд, після чого повідомити поліцію.

Нагадаємо, в Україні щодня сотні громадян стають жертвами телефонних шахраїв, які видурюють у них гроші за допомоги однієї смс. Однією зі схем є повідомлення про виграш машини. Єдине, що вимагається від щасливчика, – виплатити податок на авто, яке насправді не існує.

Телефонні номери майбутніх жертв шахраїв їм надають самі мобільні оператори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація