У Харкові шукають батьків знайденого на кільцевій дорозі немовляти

У Харкові шукають батьків знайденого на кільцевій дорозі немовляти

У Харкові шукають батьків знайденого на кільцевій дорозі немовляти

Людям, які залишили дитину в смертельній небезпеці, загрожує тюрма.

У Харкові випадкова перехожа знайшла новонароджене немовля біля кільцевої дороги. Жінка почула дитячий плач і в темряві пішла на цей звук, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кричала маленька дівчинка. Жінка принесла її до найближчої споруди – більярдного клубу.

Там розповідають, що дитина була в в брудній ряднині з неперев'язаною пуповиною. Жінка попросила адміністраторів викликати поліцію та швидку.

"Дитина була новонароджена, вся у крові, фекаліях. Подивилися, що дитина замерзла. Ми забрали до себе, помили трошки", - розповіла бармен Ілона Паук.

Швидка забрала немовля до лікарні. Медики з'ясували, що малечі приблизно три години від народження. А на вулиці вона провела не більше півгодини.

"Вад розвитку не виявлено, центральна нервова система теж має мінімальні порушення. Виявлено внутрішньоутробну вроджену пневмонію. Вона не важка. На ранок вже дихальних порушень не було – стан дитини задовільний", - повідомила заступник головного лікаря перинатального центру Ольга Коротай.

Новонароджену дівчинку знайшли на узбіччі в Харкові

Новонароджену дівчинку знайшли на узбіччі в Харкові

Дівчинка важить 2,3 кг – на чверть менше норми. Зараз її годують медики кожні три години – по 40 мл молочної суміші. Дитина їсть активно та навіть набрала трошки ваги.

Мала вага не ознака недоношеності – кажуть лікарі.

"Може, ця жінка народила маленьку дитину, враховуючи наявність якихось хронічних запальних процесів, хронічних захворювань. Або зловживання якимись недобрими речами", - розповіла неонатолог-педіатр Ірина Шаталова.

Поліція розшукує матір. Жінка, яка принесла до більярдного клубу немовля, поза підозрою.

"Жінка не була схожа на людину, котра щойно народила. Навіть протягом доби. Доглянута, вся в золоті, добре вдягнута", - розповіла адміністратор клубу Ксенія Варава.

"Зараз опитуються всі місцеві мешканці, відпрацьовується район. Це залишення новонородженого у небезпечному стані. Максимальна санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі", - розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Тим часом дівчинка у цілковитій безпеці, її життю загрози немає – кажуть медики. Ім'я їй не дали. Сподіваються, що це зроблять або рідні, а бо названі батьки.

Як повідомлялося, дитину покинули просто біля проїжджої частини. За щасливим збігом обставин поруч проходила жінка, яка врятувала немовля від смерті.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація