У Харкові влаштували "хресну ходу за мир" з георгіївськими стрічками і портретами Миколи ІІ

Учасники пообіцяли рушити на Київ.  

Харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводить "хресну хода за мир" у Харкові.

Як інформують місцеві видання, у місті частково обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

"Хресна хода" йде зараз у Пісочин. Потім планують пішки на Київ. Принаймні так кажуть", - повідомляється у Twitter ITSector.

Організована УПЦ МП Всеукраїнська хресна хода стартувала 9 липня з Почаївської лаври у Тернопільській області. Учасники вирушили до Києва.  Під час подорожі вони планують відвідати святині Кременця, Шепетівки, Житомира та інших місць. Хода завершиться в Києві 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня учасники ходи прибудуть до Києва, де зустрінуться з учасниками Хресного ходу з Почаївської лаври.

Нагадаємо, що Російська православна церква шукала способи врятувати проблемний "Ергобанк", аби врятувати в ньому гроші своєї 61 організації, серед яких – чимало єпархій. Церква також розглядала можливість придбання цієї фінустанови. Згодом цей банк "луснув". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація